Köylerin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanıyor

Köylerin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanıyor

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 3 köye kurulan güneş enerji panelleriyle içme suyu ve sulama suyunun elektrik giderleri güneş enerjisinden karşılanıyor.Yenilenebilir...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 3 köye kurulan güneş enerji panelleriyle içme suyu ve sulama suyunun elektrik giderleri güneş enerjisinden karşılanıyor.

Yenilenebilir enerji kullanımının teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında panellerin kurulduğu Aşağısarıca, Güneyli ve Arpayazı köylerinde yaşayan vatandaşlar, bu çalışma sayesinde su depoları için yüksek elektrik faturası ödemiyor.

Kaymakam Kadir Perçi, bu köylerde yaptığı incelemelerde 481 bin liraya mal olan projenin yüzde 75'inin Oran Kalkınma Ajansı, yüzde 25'inin ise İl Özel İdaresi destekleriyle kurulduğunu söyledi.

Panellerinin kurulmasıyla çiftçilerinin elektrik maliyetlerinin düştüğünü kaydeden Perçi, "Ülkemiz, güneş enerjisi konusundan oldukça iyi potansiyele sahip. Elektrik faturasının köylülere bazen ağır yük getirdiğini biliyorduk. Bu sebeple, Oran Kalkınma Ajansı ve İl özel idaresiyle yaptığımız girişimler neticesinde ilk etapta Aşağısarıca, Güneyli ve Arpayazı köylerimizde bu uygulamayı başlattık." diye konuştu.

Aşağısarıca köyüne 66, Güneyli köyüne 132 ve Arpayazı köyüne ise 18 panelin kurulduğunu belirten Perçi, bölgedeki diğer köylerde de yaygınlaşması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :