Köy ve mahalle okulları için eğitim yardımı kampanyası

Köy ve mahalle okulları için eğitim yardımı kampanyası

Çocuk Vakfı, yoksul çocukların eğitim gördüğü köy-mahalle ilk ve ortaokullarıyla taşımalı eğitim yapılan okulların eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla "O Dev Hayalleri İçin Ödevimiz Çocuklar" kampanyası başlattı

İSTANBUL (AA) - Çocuk Vakfı, yoksul köy ve mahalle çocuklarının örgün eğitim süresince eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla "O Dev
Hayalleri İçin Ödevimiz Çocuklar" adıyla sosyal sorumluluk kampanyasını hayata geçirdi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, köy-mahalle okullarında okuyan ve taşımalı eğitim gören çocukların kalem, defter ve eğitim materyali ihtiyaçları yanında okuma kültürü kazandırıcı dil, edebiyat ve sanat değeri olan kitap desteği; giysi, ayakkabı ve oyuncak ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlatılan kampanya çocuk ve eğitim gönüllülerinin desteğiyle sürdürülecek.

Kampanya çerçevesinde deneyimli öğretmenlerle genç kuşak sınıf ve branş öğretmenlerinin iletişim kurması sağlanacak. Köy-mahalle okullarına ayrıca Çocuk Vakfı tarafından çocuk hakları kültürü eğitimi ve okuma kültürü konularında destek de verilecek.

Kampanyayı desteklemek isteyen gönüllüler, Çocuk Vakfı'na ayni veya nakdi yardım yapmadan paket ve kolilerini doğrudan okullara gönderebilecek.

Yardım talep eden okulların adresleri Çocuk Vakfı'nın www.cocukvakfi.org.tr sitesinden öğrenilebilecek. Ayrıca dileyen
herkes doğduğu köy okuluna yardım gönderebilecek. Köy-mahalle okullarıyla taşımalı okullara sınıf kitaplığı ve kütüphane kurmak isteyen çocuk ve eğitim gönüllüleri ile okul yöneticilerinin iletişim kurması sağlanacak.

Kampanya çerçevesinde okullara gönderilecek eğitim yardımı için PTT Kargo yüzde 60 indirim uygulayacak. Eğitim yardımları, yardım talebinde bulunan okulların adreslerine PTT Kargo'nun Türkiye'deki tüm şubelerinden gönderilebilecek.

Okullarda sınıf kitaplıkları ve kütüphaneler kurulmasına öncülük edecek kampanya 31 Mayıs 2019'a kadar devam edecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :