Köy ve Kasabadan Nakil Olan ve Kursa Gidenlere Yolluk Ödenecek

Köy ve Kasabadan Nakil Olan ve Kursa Gidenlere Yolluk Ödenecek

Diyanet Çalışanlarının Köy ve Kasabalarda tayin nakillerinde veya Hizmet İçi Eğitim görme kurslarına, Denetim ve Vaaz-İrşad hizmetlerine katıldıklarında (yolluk) geçici görev yolluğu ve harcırah ödemelerine Diyanet son noktayı koyarak “Yolluk Ödenir” dedi

Yerel Yönetimler yasası yürürlüğe girdiği Nisan 2014 tarihinden buyana Büyükşehir’ler statüsündeki illerde görev yapmakta olan Diyanet çalışanlarının tayin nakillerinde veya Hizmet İçi Eğitim görme kurslarına, Denetim ve Vaaz-İrşad hizmetlerine katıldıklarında (yolluk) geçici görev yolluğu ve harcırah ödemelerinde tereddütler oluştuğundan bazı müftülükler bu tür ödemeleri yapmamaktaydı.

Talepler neticesinde Konya İl Müftülüğü konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığından yazıyla görüş istedi.

Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığının konuyla ilgili Konya İl Müftülüğüne gönderdiği harcırah ödeme talimatı ise şöyle..

Bilindiği üzere, 6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun 3/g maddesindeki “Memuriyet Mahalli”, 11.09.2014 tarihinde yeniden tanımlanmıştır. Bu tanıma göre; büyükşehirlerde ilçe belediye sınırları esas alınmıştır. Önceden köy olup şuanda mahalle olan yerler, yerleşim özellikleri bakımından ilçe merkezleriyle bütünlük arz edecek şekilde ise, yani; mahalle (köy), ilçe merkezinin evlerinin bittiği yerden devam ediyor veya ayrı olmakla birlikte mutat olarak yaya yürünebiliyor ise, “aynı yer” sayılmalıdır. Buna karşın mahalle (köy), ilçe merkezinin evlerinden tamamen ayrı ve taşıt kullanılmadan ulaşımı mümkün olmayan bir mesafede ise “başka yer” sayılmalıdır.

Sonuç olarak, yukarıdaki açıklamaya göre “başka yer” sayılan yerlere; tayin edilen personele sürekli görev harcırahı, geçici görevlendirilenlere geçici görev harcırahı ödenebileceği mütalaa edilmiştir.

2014 Nisan ayından buyana büyükşehir statüsündeki illerde görev yapan Diyanet Çalışanlarının Köy ve Kasabalarda tayin nakillerinde veya Hizmet İçi Eğitim görme kurslarına, Denetim ve Vaaz-İrşad hizmetlerine katıldıklarında (yolluk) geçici görev yolluğu ve harcırah almaları kesinleşmiştir. 

yolluk1.jpg

konyadiyanetsen.org.tr

Etiketler :