Köy okulları için kapı kapı dolaşıp kitap topluyorlar

Köy okulları için kapı kapı dolaşıp kitap topluyorlar

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Felsefe Topluluğu öğrencileri, köy okullarının kitap ihtiyacını karşılamak amacıyla "Her Evden Bir Kitap" kampanyası başlattı- Kampanya kapsamında şimdiye kadar 12 bin kitap toplayan öğrenciler, ihtiyacı bulunan 10 okula kütüpha

SAKARYA (AA) - Sakarya'da üniversite öğrencileri, kütüphane ihtiyacı olan köy okulları için kapı kapı dolaşıp kitap topluyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Felsefe Topluluğu öğrencileri, kentte kütüphane ihtiyacı olan köy okulları için "Her Evden Bir Kitap" kampanyası başlattı.

Kampanya doğrultusunda kapı kapı dolaşıp evlerden şimdiye kadar 12 bin kitap toplayan öğrenciler, bu kitaplarla 10 köy okuluna kütüphane kurmayı hedefliyor.

Projenin başkanlığını yürüten Ufuk Doğan, yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında 26 ekip arkadaşıyla kapılarını çaldıkları ailelerden evlerinde okumadıkları veya ihtiyaç fazlası kitapları paylaşmalarını istediklerini söyledi.

Tüm kütüphanesini bağışlayan ailelerle de karşılaştıklarını aktaran Doğan, "Bu şekilde 7 haftalık süreçte 12 bin kitap toplayarak kampanyamızı tamamladık. İnşallah Sakarya'da 6 köy okulu, 2 lise ve şehir dışında 2 olmak üzere toplam 10 köy okuluna kütüphane kuracağız. Amacımız, olumsuz şartlarda köy okullarında eğitimlerine devam eden çocukları kitapla buluşturmak, kültür gelişimlerine katkı sağlamak." diye konuştu.

Doğan, bu kampanyayı Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde lisede öğrenci başkanlığı yaptığı dönemde de yaptığını anımsatarak, "8 bin kitap toplayıp 7 köy okuluna kütüphane kurmuştuk. Hedefim, üniversitede yapmaktı. Şu anda öğrenim gördüğüm üniversitede yapıyoruz. İnsanlığa faydayı, topluma, dünyaya fayda olarak görüyoruz. Öğrenilen bilgiler, öğrencilerin hayatında anlam ifade ettiğinde tam anlamıyla amacımıza ulaşmış olacağız. Bir kelime de olsa bireye fayda sağlamak istiyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :