"Kötülüğün Döngüsü" 2 Haziran'da İDOB'da

"Kötülüğün Döngüsü" 2 Haziran'da İDOB'da

İSTANBUL (AA) - İngiliz besteci, piyanist ve orkestra şefi Edward Benjamin Britten'ın "Kötülüğün Döngüsü" (The Turn of the Screw) eseri 2 Haziran'da...

İSTANBUL (AA) - İngiliz besteci, piyanist ve orkestra şefi Edward Benjamin Britten'ın "Kötülüğün Döngüsü" (The Turn of the Screw) eseri 2 Haziran'da sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından yeniden sahneye konulan eser, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde saat 20.00'de izlenebilecek.

Orkestra şefliğini Can Okan'ın yapacağı eserin konusu şöyle:

"İki çocuğa bakmak üzere işe alınan genç mürebbiye, görev yapacağı Bly Malikanesi'ne gider. Eve geldikten kısa bir süre sonra yakın zamanda ölmüş olan eski uşak ve eski mürebbiyenin hayaletlerini gördüğüne inanmaya başlar. Çocukları hayaletlerden korumaya kararlı olan mürebbiye için zaman geçtikçe hayaletlerin bir saplantı haline gelmesi trajik sonuçlara yol açar."

Eserin dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Ayşegül Alev, ışık tasarımı ise Cem Yılmazer üstlendi.

Ayten Telek'in "Mürebbiye" (The Governess) rolünü oynayacağı eserde, anlatıcı ile "Peter Quint" rolünü Ahmet Baykara, "Miss Jessel"i Özgecan Gençer, "Mrs.Grose"u Elif T. Tekışık, "Miles"ı Ali Ayaz, "Flora"yı ise Sevim Zerenaoğlu canlandıracak.

Oyun, 3 Haziran'da 16.00'da, 6 Haziran'da ise 20.00'de yeniden sahnelenecek.

Türkiye'de ilk kez Aytaç Manizade'nin rejisiyle İDOB tarafından sahnelenen oyun, 2013'te Macaristan'da Armel Opera Competition Festival'inden 4 ödül almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :