Kötü oyun, iyi sonuç!

Kötü oyun, iyi sonuç!

Bugüne kadar Süper Lig’de iyi oynadığı çok sayıda maçta puan kaybı yaşayan Atiker Konyaspor, Alanyaspor karşılaşmasında bunun tersi bir istatistiğe imza attı. Yeşil-beyazlılar kötü oynadığı maçta 3 puana uzan an taraf oldu

 

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Atiker Konyaspor, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 yenen Atiker Konyaspor’da kötü oyuna karşın alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Daha önce Süper Lig’de iyi mücadele ettiği birçok karşılaşmada puan kaybı yaşayan yeşil-beyazlılar, kritik Alanyaspor maçında bunun tersi bir istatistiğe imza attı.

İSTATİTİKLER KÖTÜYDÜ

Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında istatistiklerin hemen hemen hepsinde kötüydü. Yeşil-beyazlılar mücadelede yüzde 34 topla oynama istatistiğine sahip olurken ev sahibi topla yüzde 64’le taraf oldu.

35 ŞUT’A 4 ŞUT

Karşılaşmada Aytemiz Alanyaspor 35 şutuna (13’ü isabetli) 4 şutla (4’ü de isabetli) karşılık veren yeşil-beyazlılar, pas sayısında da rakibinin gerisinde kaldı. Maçta ev sahibi ekip 437 başarılı pas (yüzde 84) yaparken, yeşil-beyazlılar 200 başarılı pas (yüzde 69) yapabildi.

18 KORNERE KARŞI 1 KORNER

Mücadelede Aytemiz Alanyaspor 18 köşe vuruşu kullanırken Atiker Konyaspor mücadeleyi tek köşe vuruşuyla tamamladı. Ev sahibi ekip 61 orta (17’si başarılı) yaparken yeşil-beyazlılar,  5 orta (1’i başarılı) yaptı. Kötü istatistiklere karşın alınan bu ilk deplasman galibiyeti yeşil-beyazlıların kalan haftalarda iyi futboldan çok iyi sonuca ihtiyacı olduğunu net bir şekilde ortaya koydu.

                   MAÇ İSTATİSTİKLERİ

A.ALANYASPOR                           A.KONYASPOR

% 66               TOPLA OYNAMA   % 34

35                    TOPLAM ŞUT          4

13                    İSABETLİ ŞUT         4

437                  BAŞARILI PAS        200

17/61               ORTA                        1/5

18                    KORNER                  1

2                      OFSAYT                    4

14                    FAUL                         12