Kota tutturma telaşı sıfır otomobil satışlarını artıracak

Kota tutturma telaşı sıfır otomobil satışlarını artıracak

Bu yıl için belirledikleri satış hedefini tutturmaya çalışan otomobil firmaları, müşterilerine çeşitli alternatifler ve cazip imkanlar sunarken, bu durumun yıl sonuna doğru sıfır otomobil satışlarını artırması bekleniyor- MASFED Başkanı Erkoç:- "Yıl sonu

ANKARA (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - Otomobil firmaları, bu yıl için belirledikleri satış hedefini tutturmak için müşterilerine çeşitli alternatifler ve cazip imkanlar sunmaya başladı. Firmaların kampanyalarının etkisiyle, yıl sonuna doğru sıfır otomobil satışlarının artırması bekleniyor.

AA muhabirine konuşan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, yıl sonu kotalarını doldurmaya çalışan otomobil firmalarının, sıfır araçlarda indirim ve kampanya yarışına hız verdiğini söyledi.

Erkoç, bu yıl için belirledikleri satış hedefini tutturmaya çalışan otomobil bayilerinin, müşterilerine çeşitli alternatifler ve cazip imkanlar sunduğuna işaret ederek, bu durumun yıl sonuna kadar sıfır otomobil satışı konusunda sektöre hareketlilik getireceğini belirtti.

Müşterilerin de sıfır otomobillere yönelik kampanyalardan etkilendiğine işaret eden Erkoç, "Yıl sonuna doğru sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan indirimler ve 20 ay sıfır faizle araç satışları müşterileri cezbediyor." dedi.

Yılın son üç ayında hem sıfır hem de ikinci el araç satışlarında hareketlilik beklediklerini ifade eden Erkoç, "Herkes gelirine göre araç alıyor. Yeni yılda da piyasa hareketli olacaktır çünkü talep oldukça yüksek. Şu anda Türkiye'de trafikte 20 milyondan fazla araç var ve her yıl bu araçların yaklaşık 5 milyonu el değiştiriyor. Özellikle ikinci el piyasası oldukça hareketli. Ayrıca sıfır araç sayısı da her geçen gün artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Otomobilde kredi oranlarının düşmesini istiyoruz"

Konut kredilerinde olduğu gibi taşıt kredilerinde de faiz indirimi beklediklerini dile getiren Erkoç, bunun, otomotiv piyasasındaki canlılığı artıracağını belirtti.

Erkoç, Türkiye genelinde geçimini otomobil ticaretinden sağlayan 35 bin kişi olduğuna dikkati çekerek, "Hiçbiri bu konuda destek göremiyor. Evet hükümetimizin şu anda çok daha ciddi sorun ve sıkıntıları var. Ciddi harcamalar ve masraflar var, ancak piyasaların ve ticaretin rahatlaması için bizler de otomobil ticaretinde kredi oranlarının düşmesini istiyoruz." diye konuştu.

Şu anda piyasada nakit sıkıntısı olduğunu belirten Erkoç, bankaların ellerini taşın altına koyarak faizleri indirmeleri gerektiğini vurguladı. Son dönemde özel bankaların kredi vermek istemediklerini savunan Erkoç, burada sağlanacak bir rahatlatmanın piyasaya çok olumlu yansıyacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :