Kosovalı polis şefinin gözaltına alınması

Kosovalı polis şefinin gözaltına alınması

Kosova Meclisi, Sırbistan Sınır Polisi tarafından gözaltına alınan Mitrovitsa Bölgesi Polis Şefi Nehat Thaçi'nin serbest bırakılmasını talep etti

PRİŞTİNE (AA) - Kosova Meclisi, 29 Eylül'de Sırbistan Sınır Polisi tarafından gözaltına alınan Mitrovitsa Bölgesi Polis Şefi Nehat Thaçi'nin serbest bırakılmasını istedi.

İktidardaki Kosova Demokratik Partisi (PDK), Kosova Demokratik Birliği (LDK) ve "6+" Grubu tarafından hazırlanan ve Kosovalı polis şefinin Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog sürecinin garantörü olan AB aracılığıyla derhal serbest bırakılmasını öngören karar tasarısı oy çokluğu ile kabul edildi.

Oylamada 51 milletvekili "evet", 13 milletvekili "hayır" oy kullanırken, 8 milletvekili "çekimser" kaldı.

Öte yandan, Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog sürecinin sonlanmasını öngören ve bağımsız milletvekili Gezim Kelmendi ile muhalefet partileri tarafından meclise sunulan yasa teklifi ise kabul edilmedi.

Thaçi, eylül sonunda Sırbistan'a geçiş yapmak istediği sırada gözaltına alınmış, hakkında 30 gün gözaltı kararı verilmişti.

Kosova Adalet Bakanlığı ise dün yaptığı yazılı açıklamada, Thaçi hakkında 1999 ve 2000 yıllarında terör suçu işlediği gerekçesiyle 2010 yılında dosya açıldığını ancak Sırp tarafının hiçbir zaman Kosova'daki ilgili kurumlarla iletişim kurmadığını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :