Kosovalı öğrenciler Kırşehir'de

Kosovalı öğrenciler Kırşehir'de

KIRŞEHİR (AA) - Kosava'nın başkenti Priştine'deki Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker ile Kosovalı lise öğrencileri, bölge okullarındaki...

KIRŞEHİR (AA) - Kosava'nın başkenti Priştine'deki Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker ile Kosovalı lise öğrencileri, bölge okullarındaki yöneticiler, lisans ve doktora öğrencileri, Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) incelemelerde bulundu.

AEÜ'nün fakülte, yüksekokul ve araştırma merkezlerini gezen konuk heyet, Yunus Emre Toplantı Salonu'nda Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ile bir araya geldi.

Rektör Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi ve diğer üniversitelerin öğrenci potansiyeli ve imkanları hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de 200'e yakın devlet ve vakıf üniversitesi olduğunu ifade eden Karakaya, yüksek öğretimde bir yenilenme hareketi başlatıldığını vurgulayarak, AEÜ'de yürütülen projeleri anlattı.

AEÜ'nün YÖK tarafından pilot olarak belirlenen 5 üniversite arasında yer aldığını dile getiren Karakaya, şöyle devam etti:

"Yenilenme hareketinde Ahi Evran Üniversitesi de bir misyon üstlenmiş durumdadır. 41 üniversite arasından seçilen 5 pilot üniversiteden biriyiz. Pilot üniversiteler bulundukları illerde ilin değerlerinden markalar oluşturacak. Mesela Kırşehir jeotermal ile markalaşacak. Bunu yaparken de üniversiteler hem bilimsel ihtisaslaşmayı artıracak hem de bölgeye ekonomik katkı sağlayacak. Ahi Evran Üniversitesi olarak, pilot üniversite kapsamında Yem Bitkileri ve Tarım, Ceviz, Jeotermal Seracılık, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi ve Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi projelerini yürütüyoruz. Bu projelerin haricinde üniversitemiz tüm birimleri ile Türkiye Standartlar Enstitüsü tarafından verilen Kalite Yönetim Belgesini alan ilk ve tek devlet üniversitesidir."

Kosovalı heyetin ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğuna vurgu yapan Karakaya, onları her zaman misafir olarak beklediklerini, kendilerinin de Kosova’ya bir ziyaret gerçekleştireceklerini kaydetti.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ülker ise, Ahi Evran Üniversitesinin öğrenim fırsatlarını yerinde görmek istediklerini dile getirdi.

Kosova’nın Mitrovica şehrindeki Frang Bardhi Lisesi Müdürü İsmet Ferizi de, öğrencilerinin Ahi Evran Üniversitesine öğrenci göndermeyi arzu ettiklerini ifade ederek, burada olmaktan heyecanlı ve umutlu olduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından Rektör Karakaya ve Kosova heyeti hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :