"Kosova'daki Türk toplumu Türkiye ile güçlü bir köprü"

"Kosova'daki Türk toplumu Türkiye ile güçlü bir köprü"

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kapsamında resepsiyon düzenlendi- Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj:- "Kosova'daki Türk toplumu, Türkiye Cumhuriyeti ile güçlü bir birleştirici köprü"

 Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, ülkedeki Türk toplumunun Türkiye ile güçlü bir birleştirici köprü olduğunu söyledi.

Haradinaj, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kapsamında resepsiyon verdi.

Resepsiyona, milli bayram vesilesiyle Kosova'da bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'nın yanı sıra Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosovalı Türk milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Haradinaj, burada yaptığı konuşmada, Kosova Türkleri Milli Bayramı'nın, Türk toplumunun Kosova halkıyla olan çok iyi ilişkilerini yansıtmak için iyi bir zaman olduğunu kaydederek, iki ülke arasında son derece iyi bir iş birliği bulunduğunu dile getirdi.

Kosova'daki Türk toplumunun, Türkiye Cumhuriyeti ile güçlü bir birleştirici köprü olduğunu vurgulayan Haradinaj, "Kosova'ya verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Kosova'yı tanıyan ilk ülkelerden biri olan Türkiye, uluslararası planda da desteğini sürdürüyor." dedi.

Türk kökenli bakan Yağcılar da Kosova'nın ülkedeki bütün toplulukları destekleme iradesine sahip olduğunu belirterek, ülkedeki farklı toplulukların yaşamlarının iyileştirilmesi adına gerçekleştirilmesi gereken projelerden söz etti.

- "Türkiye Kosova'yı desteklemeye devam edecek"

Kosova Türkleri Milli Bayramı'nı kutlayan Kaymakcı ise Kosova'nın, kendisini oluşturan yapılardan biri olan Türkler için böyle bir günü kutlayarak Avrupa'da küçük bir ülke olsa da çok büyük bir örnek sergilediğini vurguladı.

Kaymakcı, Avrupa ve AB'de görmek istedikleri örneğin Kosova örneği olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Etnisitesi, dini, mezhebi ne olursa olsun tüm toplumların birlikte huzur içerisinde yaşayabilmesi. Kosova bunun en güzel örneği. Kosova'nın bayrağındaki altı yıldız, Kosova'nın temel taşlarını yansıtıyor ve o altı yıldızın hepsinin burada kardeşlik, huzur, dostluk içinde olduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz. Kosova'daki Türk toplumunu, Türkiye ile Kosova arasında çok sağlam bir köprü olarak görüyoruz. Bu köprünün daha da güçlenmesini ümit ediyoruz."

Kaymakcı, Türkiye'nin Kosova'yı ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu anımsatarak, "Çünkü biz Kosova'yı tanıyor, Kosovalıları biliyoruz. Bağımsızlığı hak ettiklerine inandık ve ilk destekleyen ülkelerden biri olduk. Dolayısıyla Kosova'nın tüm ülkelerce tanınması, tüm uluslararası kuruluşlara üye olması için de elimizden gelen her türlü desteği sürdüreceğiz." dedi.

Türkiye olarak Kosova'yı desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Kaymakcı, "Bu dostluğumuzun, kardeşliğimizin daha da güçlenmesini arzu ediyoruz. Yine Kosova ile birlikte PKK'dan DEAŞ'a ve FETÖ'ye kadar tüm terör örgütlerine karşı ortak mücadele etmemiz, Avrupa'da barış, huzur, güvenlik ve istikrar için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Başkent Priştine'deki temasları kapsamında Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj ile görüşen Kaymakcı, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kapsamında Prizren şehrinde düzenlenecek merkezi törene de katılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :