Kosova'daki erken genel seçim

Kosova'daki erken genel seçim

Kullanılan oyların yüzde 52'si sayıldı- Oyların yüzde 36'sını alan PDK, AAK ve NİSMA öncülüğündeki "PAN" ittifakı önde gidiyor

PRİŞTİNE (AA) - Kosova'daki erken genel seçimde, oyların yüzde 52'sinin sayımı tamamlandı.

Kosova Merkez Seçim Komisyonunun (KQZ) açıkladığı resmi olmayan ilk sonuçlara göre, oyların yüzde 36'sını alan Kosova Demokratik Partisi (PDK), Kosova'nın Geleceği İçin İttifak (AAK) ve Kosova İçin Girişim (NİSMA) öncülüğündeki "PAN" ittifakı önde gidiyor.

"PAN" ittifakını, oyların yüzde 24'ünü alan Kosova Demokratik Birliği (LDK), Yeni Kosova İttifakı (AKR) ve Alternatif Partisinden oluşan ittifak ve yüzde 22 oy alan Kendin Karar Al Hareketi izliyor. Sırp Listesi ise yüzde 7 ile dördüncü sırada bulunuyor.

Merkez Seçim Komisyonunun verilerine göre seçime katılım oranı yüzde 41,45 oldu.

Öte yandan, başkent Priştine'deki iki ayrı meydanda kutlama hazırlıkları yapılıyor.

Seçimi kazanması beklenen "PAN" ittifakı ile tek başına seçime girmesine rağmen oyların yüzde 22'sini alarak önemli bir başarı elde eden Kendin Karar Al Hareketi sempatizanları kutlama yapılacak meydanlarda toplanıyor.

Kosova'da mayıs ayında hükümetin düşürülmesi ve meclisin feshedilmesinin ardından gidilen erken seçimde, 19 siyasi parti, 5 ittifak ve 2 sivil inisiyatiften 971 milletvekili adayı 120 üyeli meclise girebilmek için yarıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :