Kosova'daki "cami imamlarına" yönelik operasyon

Kosova'daki "cami imamlarına" yönelik operasyon

Kosova polisinin, "ülke güvenliğine ve anayasal düzene zarar verdikleri" gerekçesiyle önceki gün gözaltına aldığı 14 kişi hakkında bir ay gözaltı süresi verildi

PRİŞTİNE (AA) - Kosova'da, "ülke güvenliğine ve anayasal düzene zarar verdikleri" gerekçesiyle önceki gün gözaltına alınan 14 kişinin gözaltı süreleri 1 ay uzaltıldı.

Priştine Mahkemesinin Kosova Özel Savcılığının talebi üzerine aldığı karara göre, arasında 12 imamın ve bir siyasi parti genel başkanının bulunduğu 14 şüpheli bir ay daha gözaltında tutulacak.

Priştine Mahkemesinden yapılan açıklamada, Kosova polisinin operasyonlarında gözaltına alınan 15 kişi hakkındaki kararın Ferizovik'teki mahkemece verileceği kaydedildi.

Priştine'deki Fatih Sultan Mehmet Camisi İmamı Shefqet Krasniqi hakkındaki gözaltı kararının "para aklama, terörizmi finanse etme, nefreti, etnik ve dini hoşgörüsüzlüğü körüklemek" gerekçesiyle verildiği bildirildi.

Gözaltına alınanlardan Bedri Robaj'ın "terörizm için asker toplamak", Sabahudin Selimi ve İdriz Bilibani'nin " nefreti, etnik ve dini hoşgörüsüzlüğü körüklemek ve terörizm için asker toplamak" gerekçeleriyle gözaltına alındıkları belirtildi. 

Şüphelilerden Enes Goga, Mazllam Mazllami, Ekrem Avdiu ve Enis Rama'nın "terör eylemleri için insanları cesaretlendirmek", İslami Hareket - Katıl Genel Başkanı Fuad Ramiqi'nin "insanları direnişe davet etme", Alban Malsiu'nun, Eroll Nesimi ve Leonard Ruli'nin "terörizm için asker toplamak ve terör eylemleri için insanları cesaretlendirmek", Dardan Gjuka'nın ise "terörist gruplara katılmak" gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edildi.

Şüphelilerin, 24 saat içinde Kosova Temyiz Mahkemesine itiraz hakkı bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı