Kosova'da 'Antep işi' kursu açıldı

Kosova'da 'Antep işi' kursu açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince, Kosova'nın Prizren şehrinde 40 kadın kursiyer için "Elde Antep İşi ve Kağıt Rölyef" kursu açıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kosova'da "Elde Antep İşi ve Kağıt Rölyef" kursu açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 260 alanda, 16 bin 200 kişiye eğitim veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarına (GASMEK) devam eden kursiyerlerin sosyal medya paylaşımlarını gören Kosovalı kadınlar, kurslardan istifade etmek istedikleri yönünde talepte bulundu.

Talebi değerlendiren GASMEK yöneticileri, Kosova'nın Prizren kentinde "Elde Antep İşi ve Kağıt Rölyef" kursunu açtı. GASMEK, Orkide Prizren Kadınlar Derneği ile yürüttüğü proje kapsamında derneğin Prizren'deki ofisinde "Elde Antep İşi ve Kağıt Rölyef" alanlarında öğretmen yetiştirme kursları düzenledi.

GASMEK tarafından gönderilen iki kadın eğitmen, 40 kadına kurs veriyor.

Proje çerçevesinde kurs öğreticiler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor, malzemeleri de belediye tarafından temin ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orkide Prizren Kadınlar Derneği Başkanı Sevgi Kervan, özellikle Kosova'nın "kültür başkenti ve turizm merkezi" Prizren'de mesleki el sanatlarının geliştirilip kazandırılmasını ve bu sayede kursiyerler yetiştirip kadınlara çeşitli alanlarda iş olanakları sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile irtibata geçerek bu konuda destek talebinde bulunduklarını aktaran Kervan, "Kendileri de hiç düşünmeden seve seve kabul ettiler ve bu kurslarımız başlamış oldu. Bu destek sayesinde, kurslarımızda iki branşta eğitim alan kursiyerlerimiz, turistik ve hediyelik eşyayla desen üretimi yapan işletmeler, çeyiz, el nakışı üretimi yapan atölyeler, moda evleri gibi yerlerde çalışabilir, hatta evlerinde üretim yaparak gelir elde edebilirler." ifadelerini kullandı.