Kosova ve Bosna Hersek heyetinin Marmaris ziyareti

Kosova ve Bosna Hersek heyetinin Marmaris ziyareti

MUĞLA (AA) - Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Kosova ve Bosna Hersek'ten Muğla'nın Marmaris ilçesine gelen heyet, ziyaretlerde bulundu....

MUĞLA (AA) - Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Kosova ve Bosna Hersek'ten Muğla'nın Marmaris ilçesine gelen heyet, ziyaretlerde bulundu.

Türk Ocakları Temsilciliğinin davetlisi olarak Marmaris'e gelen Orta Bosna Kantonu Ekonomi ve Tarım Bakanı Sedzad Milanoviç, Bosna Hersek Zenica-Doboj Kantonu Turizm Bakan Yardımcısı Osman Buzz, Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Fikrim Damka, Kosova'nın Prizren Meclis Başkan Yardımcısı Levent Buş ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet, Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Kaymakamlığı ve Belediyesini ziyaret etti.

Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, ilçenin ekonomik yapısı hakkında konuklarını bilgilendirdi. Ziyarette ticari iş birliği ve iyi niyet protokolleri imzalandı.

Orta Bosna Kantonu Ekonomi ve Tarım Bakanı Milanoviç, yaptığı konuşmada, Muğla'da çok iyi ağırlandıklarını söyledi. Türkiye'nin büyük devlet olduğunu vurgulayan Milanoviç, "Ekonomik olarak da büyüksünüz. İnanıyorum ki bu yapacağımız anlaşmalarla turizmde ve ticarette sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Ticarette ortak kazanımlarımız olacak. Güzel adımlar atacağız. Turizmde, tarımda, ticarette gelişme gerçekleştireceğiz. Biz bir savaştan çıktık. Kendimizi toparlamaya çalışıyoruz. Turizm ve ekonomik alanda çalışmalar yapabiliriz." dedi.

Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Damka ise anlaşmaların güzel projelere vesile olacağına inandığını söyledi. Türk iş adamlarının bilgi birikimi ve tecrübelerinin Kosova ve Bosna Hersek'te çok faydalı olacağını düşündüğünü dile getiren Damka, önceliklerinin her zaman Türkiye olduğunu ifade etti.

Heyet, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'i de ziyaret etti. Değerli bir heyeti ilçelerinde ağırladıklarını belirten Yüksel, heyetin ticaret odasındaki anlaşmalarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Heyettekiler, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :