Kosova Türkleri Milli Bayramı

Kosova Türkleri Milli Bayramı

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı etkinlikleri kapsamında Prizren'de resepsiyon verildi- Kosova Başbakanı Mustafa: "Kosovalı Türklerin milli bayramı, tüm Kosova vatandaşlarının milli bayramıdır"

PRİZREN (AA) - Kosova Türkleri Milli Bayramı etkinlikleri, Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Prizren'de düzenlenen resepsiyonla sona erdi.

Resepsiyona Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Kosova Demokratik Türk Partisi (KTDP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Arnavutluk Kamu Yönetimi Bakanı Milena Harito, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kosova ve Bulgaristan Meclisi'ndeki Türk milletvekilleri, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'ndan yetkililer ve ülkenin farklı kesimlerinden Türkler katıldı.

Kosova Başbakanı Mustafa, yaptığı konuşmada, ülkedeki tüm Türklerin milli bayramını kutlayarak, "Kosovalı Türklerin milli bayramı, tüm Kosova vatandaşlarının milli bayramıdır. Bu devleti, hep beraber inşa ediyoruz" dedi.

Kosovalı Türkler aracılığıyla Türkiye ile Kosova arasında işbirliği köprüsü inşa ettiklerini vurgulayan Mustafa, ülkedeki tüm diğer topluluklar gibi Türklerin de ekonomik, kültürel ve eğitim seviyelerinin yükseltilmesi için çok çalışacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru da Türkiye'nin, bağımsızlığının ilk gününden itibaren hayatın her aşamasında Kosova'ya destek olduğuna dikkati çekerek, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin son derece iyi olduğuna işaret etti .

Prizren şehrinde başkonsolosluk açılması konusunda geçen yıl anlaşmaya varıldığını anımsatan Koru, başkonsolosluğun açılmasına dair kararın alındığını, başkonsolosun da belli olduğunu bildirdi.

Koru, Türkiye olarak Kosova'nın bir an önce Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmasını istediklerini belirterek, Kosova ile NATO arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi desteklediklerini ve bu ilişkilerin Kosova'nın NATO üyeliği ile sonuçlanmasını istediklerini ifade etti.

Koru, ailesinin Prizrenli olduğunu bundan da gurur duyduğunu söyledi.

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları kapsamında, 19-26 Nisan tarihleri arasında çok sayıda kültürel ve sportif etkinlikler düzenlendi.

Kosova Türkleri Milli Bayramı

Kosova Türkleri Milli Bayramı

Kaynak:Haber Kaynağı