Kosova polisinden Sırbistan'a seyahat uyarısı

Kosova polisinden Sırbistan'a seyahat uyarısı

Kosova polisi, çalışanlarının Sırbistan'a seyahat etmelerinin "güvensiz olabileceği" ve "öngörülemeyen sonuçlar doğurabileceği" konusunda uyarıda bulundu

PRİŞTİNE (AA) - Kosova polisi, çalışanlarının Sırbistan'a seyahat etmelerinin güvensiz olabileceğini ve öngörülemez sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Kosova polisinden yapılan yazılı açıklamada, kurum olarak herkesin serbest dolaşım hakkına saygı duyulduğu belirtilerek Mitrovitsa Bölgesi Polis Şefi Nehat Thaçi'nin geçtiğimiz günlerde Sırbistan'a geçiş yapmak istediği sırada gözaltına alınması hatırlatıldı. Açıklamada, olayla ilgili gerekli adımların atıldığı ve meselenin artık devletlerarası düzeyde olduğu belirtilerek bu tür vakaların tekrarlanmaması gerektiği vurgulandı.

Açıklamanın, ülke basınında Kosova Polisinin çalışanlarına Sırbistan'a seyahat yasağı getirdiği yönündeki haberlerin ardından yapılması dikkati çekti.

Mitrovitsa Polis Şefi Thaçi, 29 Eylül'de Sırbistan'a gemek istediği sırada sınır polisi tarafından gözaltına alınmış ve hakkında 30 gün gözaltı kararı verilmişti.

Kosova Adalet Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, Thaçi hakkında 1999 ve 2000 yıllarında terör suçu işlediği gerekçesiyle 2010 yılında dosya açıldığını ancak Sırp tarafının hiçbir zaman Kosova'daki ilgili kurumlarla iletişim kurmadığını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :