KOSKİ’den 3 İlçeye Daha Sağlıklı ve Kesintisiz Su Hizmeti

KOSKİ’den 3 İlçeye Daha Sağlıklı ve Kesintisiz Su Hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Karatay, Bozkır ve Kadınhanı ilçelerine bağlı mahallelerde sağlıklı, yeterli ve kesintisiz su hizmeti vermek için başlattığı içme ve kullanma su temini çalışmalarını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan Karatay, Bozkır ve Kadınhanı ilçelerine bağlı muhtelif mahallelerde çalışmalarını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahallelerde içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin su ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Birçok mahallede yaşanan su problemlerinin tamamını bir planlama ile çözmek için çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, bu kapsamda tüm yerleşim yerlerinde olduğu gibi Karatay ilçesine bağlı Kızboğan, Bozkır ilçesine bağlı Sarıoğlan ve Kadınhanı ilçesine bağlı Örnekköy mahallelerinde de çalışma yaptıklarını dile getirdi.

KIZBOĞAN’A YETERLİ SU SAĞLANDI

İçme ve kullanma su ihtiyacını mevcut derin sondaj kuyusundan sağlayan Karatay ilçesine bağlı Kızboğan Mahallesinde mevsimin son yıllarda kurak ve yağışsız geçmesi dolayısıyla kuyunun tamamen kuruduğunu, bu yüzden yeni bir su temin çalışması yapıldığını belirten Başkan Akyürek, “Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ekiplemizce içme suyu olmayan Kızboğan Mahallemize 176 metre derinliğinde kuyu açılmıştır. Bu kuyudan da 3,5 litre/saniye debili su temin edilerek mahallemize yeterli ve sürekli içme suyu sağlanmıştır” dedi.

BOZKIRDA 30 LİTRE/SANİYE SU TEMİNİ

Bozkır ilçesine bağlı Sarıoğlan, Kuzören ve Koçaş mahallelerinin içme suyunu 2 adet kuyudan grup olarak karşıladığını, fakat yapılan incelmelerde kuyuların su ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını tespit ettiklerini dile getiren Başkan Akyürek, “ Gruba, Çiçek ve Afşar mahallelerinden ilave edilerek yeni bir grup oluşturulmuştur. Yeni grubun su ihtiyacı da Koçaş Mahallesinde açılan 107 ve 60 metre derinliklerinde 2 adet sondaj kuyusundan karşılanacaktır. Temin edilen su miktarı ise 30 litre/saniyedir” şeklinde konuştu.

ÖRNEKKÖY SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTU

Sağlıklı su temin çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Kadınhanı ilçesine bağlı Örnekköy Mahallesinde yürütülen sondaj çalışmalarına değinen Başkan Akyürek, “Örnekköy Mahallemiz daha önce içme suyunu sondaj kuyusundan ve kaynaktan temin etmekteydi. Yapılan incelemelerde kuyulardaki suların nitrat parametresinin yüksek olduğu saptandı. Bu yüzden Örnekköy ve Sarıkaya Mahallelerimiz grup haline getirildi. Grubun su ihtiyacını karşılamak üzere Karabıyık Mahallemizde 204 metre derinliğinde bir adet sondaj kuyusu açıldı. Kuyudan temin edilen 25 litre/saniye debili su ile de mahallelerimize içilebilir ve yeterli içme suyu sağlandı” dedi.