KOSKİ rögar temizliğine devam ediyor

KOSKİ rögar temizliğine devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yağmur suyu tahliyesinde kullanılan rögarların temizliğine devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yağmur suyu rögarlarının ve muayene bacalarının temizliğini sürdürüyor. Konya’daki kanalizasyon sisteminin birleşik sistem olması dolayısıyla yağmursuyu rögarlarından zaman zaman kötü kokular hissedilebiliyor. Özellikle de yaz aylarında havaların aşırı olması ile birlikte artan koku, KOSKİ ekipleri tarafından önleniyor.

Temizliği yapılan yağmur suyu rögarlarının koordinatlarını haritaya işleyen ekipler, sayısallaştırmaya altlık oluşturuyorlar. Kokunun önüne geçmek ve yağmur sularının tahliyesinin daha rahat gerçekleşmesini sağlamak için yapılan çalışmalar kapsamında yüksek basınç ve yüksek vakum özelliğine sahip kombine kanal temizlik araçları kullanılıyor. 

2007 yılından itibaren kanalizasyon şebekesinin temizlik çalışmaları devam ediyor. Bu yıl da 75 bin metre kanalizasyon şebekesi temizliğinin yapılması ihale edildi. Söz konusu çalışma çerçevesinde şu ana kadar 37 bin 51 metre muhtelif çapta şebeke temizliği yapıldı. Bugüne kadar toplamda 1 milyon 481 bin 874,2 metre şebeke temizliği yapıldı. Şehrin cadde ve sokaklarında yer alan, tıkalı ve koku yapan rögarların ALO 185’e bildirilmesi, şehrimizin temizliği için önemli katkı sağlayacaktır. Öte yandan her yıl yapılmakta olan yağmursuyu rögarlarının temizlenmesi işi bu yıl da devam ediyor. Yapılan ihale kapsamında yılsonuna kadar yaklaşık 80 bin adet yağmursuyu rögarı temizliği hedefleniyor.