KOSKİ personeline sertifikaları verildi

KOSKİ personeline sertifikaları verildi

AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Büyükşehirlerde Su Yönetimi,...

AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Büyükşehirlerde Su Yönetimi, Tasarımı, İşletilmesi ve Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Avrupa ülkelerinde teknik geziye katılan KOSKİ personeli, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansından 63 bin Avro hibe alınan proje, Avrupa Birliği ülkelerindeki su ve atık su yönetiminin incelenerek teknik bilgi alışverişinin sağlanmasını amaçlıyor.

Üç kısımdan oluşan proje, kurumlarda çalışan personelin bilgi ve becerilerini artırmak, vizyon kazandırmak üzere 2013 yılında hazırlandı. Proje kapsamında eğitime katılanlara 40 saat İngilizce dersi verildi. Teknik, turistik, yabancı dil pratiği ve arkadaşlar arası iletişim ve diyalog kazanımı sağlandı. Yine proje kapsamında personele, AB ülkeleriyle Türkiye'nin uygulamalarını karşılaştırma imkanı sağlandı.

KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin su ve kanalizasyon hizmeti verilmesi noktasında oldukça ileri bir teknoloji kullandığını söyledi. 

Konuşmaların ardından Uzbaş, daire başkanları ve şube müdürlerinin katılımıyla, projeye dahil olan 37 personel sertifikasını aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı