KOSGEB'deki FETÖ yapılanması davası

KOSGEB'deki FETÖ yapılanması davası

FETÖ'nün KOSGEB'deki yapılanmasına yönelik, aralarında kurumun eski başkanı ile yöneticilerinin de bulunduğu 10'u tutuklu 38 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan 6'sının tahliyesine karar verildi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığındaki (KOSGEB) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik, aralarında kurumun eski başkanı Mustafa Kaplan ile yöneticilerin de bulunduğu 10'u tutuklu 38 sanığın yargılandığı davada, 6 sanığın tahliyesine karar verildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada, bazı KOSGEB çalışanları tanık olarak dinlendi. Tanık beyanlarının ardından tutuklu sanıklar tahliyeye yönelik talepte bulundu.

Üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, tahliyelerini talep etti. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Savunmaların ardından cumhuriyet savcısı, sanıklardan 6'sının tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ara kararında tutuklu 10 sanıktan 6'sının tahliyesine karar vererek davayı erteledi.

- İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2014'te başlatılan soruşturma neticesinde 38 şüpheli hakkında "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, aralarında eski KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve eşinin de bulunduğu şüpheliler hakkında FETÖ adına himmet toplamak, FETÖ üyelerinin usulsüz şekilde işe alımı ve terfilerde öncelik tanınması suçlamaları yer alıyor.

Şüphelilerden 15'inin FETÖ'nün haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin "FETÖ üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :