Kosavalı imamlara ev hapsi

Kosavalı imamlara ev hapsi

Kosova polisinin 17 Eylül ülke genelinde yürüttüğü operasyonlarda "ülke güvenliğine ve anayasal düzene zarar verdikleri" gerekçesiyle 60 günlük gözaltı cezasına çarptırılan 12 imam'dan 7'sinin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Kosova'da, "ülke güvenliğine ve anayasal düzene zarar verdikleri" gerekçesiyle 17 Eylül'de gözaltına alınan ve 60 günlük gözaltı cezasına çarptırılan yedi imamın cezası "tutuksuz yargılanma" olarak değiştirildi.

Kosova Temyiz Mahkemesi'nin açıklamasında, imam avukatlarının 60 günlük gözaltı cezası kararına ilişkin sunduğu itirazın kabul edildiği ve cezanın "tutuksuz yargılanma" olarak değiştirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Kosova Temyiz Mahkemesi, şüphelilerin gözaltında kalması için gerekli delilin bulunmadığını ve cezalarının tutuksuz yargılanma ile değiştirilmesi kararını verdi. Tutuksuz yargılanma kapsamında, ev hapisinde olacak şüphelilerin, mahkemeden izin almadan evlerini terketmeleri yasak. Aynı zamanda şüphelilerin birbirleri ile herhangi bir şekilde görüşmesi de yasaktır. Bu kuralların ihlal edilmesi durumunda şüpheliler tekrar gözaltına alınabilir" ifadesine yer verildi.

Kosova polisinin 17 Eylül 2014'de ülke genelinde yürüttüğü operasyonlarda 12'si imam olmak üzere 15 kişi gözaltına alınmıştı.