"Koruyucu Aile Paneli"

"Koruyucu Aile Paneli"

İstanbul İl Müftüsü Yaran: "Bu zaman öyle bir hale geldi ki artık annesi babası hayatta olan yetimler var"

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, "Bu zaman öyle bir hale geldi ki artık annesi babası hayatta olan yetimler var" dedi.

Fatih'deki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) ile ile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürülüğü işbirliğiyle, İstanbul Müftülüğü'nün ev sahipliğinde "Koruyucu Aile Paneli" düzenlendi.

İl Müftüsü Yaran, burada yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'de sekiz yerinde "yetim" kelimesinin geçtiğini söyledi.

Koruyucu aile konusunda çok önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Yaran, şöyle konuştu:

"Bu zaman öyle bir hale geldi ki artık annesi babası hayatta olan yetimler var. Biz ona 'yetim' demiyoruz ama öyle insanlar var ki anne babaları hayatta ama onların şefkatinden mahrumlar. Anne babaların bir kısmı ilgisiz ama azımsanmayacak bir kısım anne ve baba var ki çocuk onlardan zarar görüyor. Dolayısıyla çocukları korumak gibi bir zorunluluk ortaya çıkıyor. Devlet onlara sahip çıkıyor, onları barındırıyor."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eşi Hatice Görmez de zaman zaman kendi yakınlarından, imkanlarından ve ailesinden yoksun kişilere sahip çıkmak gerektiğini anlattı.

Yetimlere hizmet edilmesinin önemini anlatan Görmez, "O yetimin yaşı önemli değildir. Yetimin, cinsiyeti, mazereti ya da yaşı yoktur. Biz, iman eden insanlarız ve bu yolda hizmet edeceğiz. Ahirette Allah, 'Neden toplumunuzdaki yetimlere el uzatmadınız' dediğinde, bizlerin dini hassasiyetinden dolayı bir mazereti geçerli olmayacaktır. Bizler, ibadetlerimize, kendi evlatlarımıza gösterdiğimiz özen kadar korunmaya muhtaç bireylere kucak açmadıkça bu sosyal yara, her zaman kanamaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı