Koruma altındaki vaşağı köpeğe parçalatan 2 kişiye ceza

Koruma altındaki vaşağı köpeğe parçalatan 2 kişiye ceza

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, koruma altındaki bir vaşağı, yönlendirdikleri köpeğe parçalatıp görsellerini sosyal medyada paylaştıkları iddia edilen 2 kişiye, 8 bin 818 lira para cezası uygulandı

AĞRI (AA) - Ağrı'ın Eleşkirt ilçesinde, koruma altındaki bir vaşağı, yönlendirdikleri köpeğe parçalatıp görsellerini sosyal medyada paylaştıkları öne sürülen 2 kişiye, 8 bin 818 lira para cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ağrı Şube Müdürlüğü görevlileri, ilçenin Sarıköy köyü kırsalında, 2 kişinin bir süre önce nesli tükenme tehlikesinde olduğu için koruma altında bulunan bir vaşağı, yönlendirdikleri köpeğe parçalattıkları ana ilişkin görsellerin sosyal medyada paylaşılması üzerine vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek çalışma başlattı.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu söz konusu 2 kişi yakalandı.

Zanlılara, "Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet ettikleri" gerekçesiyle bin 818 lira idari, 7 bin lira da tazminat olmak üzere toplam 8 bin 818 lira ceza uygulandı.

Jandarma tarafından ifadesi alınan zanlılar daha sonra serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :