Koruma altındaki gençler için İtalya ile iş birliği

Koruma altındaki gençler için İtalya ile iş birliği

Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği Başkanı Hülya Kartal:- "Devlet korumasındaki gençlerin topluma kazandırılması için İtalya ile iş birliği içinde proje yapacağız. Avrupa Birliği projemizde ortağımız, İtalya'da koruma altındaki çocuklara hizmet veren bir

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Anadolu İletişim ve Eğitim Derneğince hazırlanan projeyle, İtalya'da koruma altındaki çocuklara hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu (STK) ile iş birliği yapılarak, Türkiye için bu alanda model oluşturulması hedefleniyor.

Dernek Başkanı Hülya Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce kurulan derneğin amacının, düşünen, üreten, bilgiyi yorumlayabilen, topluma fayda sağlayabilecek gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Toplumun her kesiminden çocuk ve gençlere eğitim vermeyi hedeflediklerini anlatan Kartal, özellikle devlet koruması altındaki çocuklarla ve gençlerle çalışarak gelecek nesillerin inşasına katkı sağlamayı istediklerini ifade etti.

Bu çocukların kazanılmasıyla daha sağlıklı toplumun oluşturulabileceğine işaret eden Kartal, bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yürüttükleri çalışmalar arasında "Sağlıklı Toplum İçin Değerli Gençlik", "Mesleğim Var Geleceğim Var", "Kızlara Değer Geleceğe Değer" projelerinin bulunduğunu belirtti.

"Mesleğim Var Geleceğim Var" projesine ilişkin bilgi veren Kartal, bunu devlet koruması altındaki gençlere yönelik yürüttüklerini dile getirdi.

Çocuk destek merkezlerini Ankara Ticaret Odası ile yaptıklarını ve meslek edindirme üzerine atölyeler açtıklarını dile getiren Kartal, atölyelerde kuaförlük, güzellik uzmanlığı, yönetici asistanlığı ve tıbbi sekreterlik alanlarında ders verildiğini bildirdi.

Kartal, "Gençlerimizin kurumdan ayrıldıklarında meslek edinmiş şekilde yollarına devam etmelerini istiyoruz. Yaşı 18 olan bir gencin, elinde iş yapacak becerisi yoksa topluma kazandırılması çok zordur. Bu nedenle mesleki eğitimler veriyoruz, travmalarını atlatmalarına destek olmak için de drama, psikodrama, akıl oyunları gibi çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

- "13-18 yaş arasındaki gençlere yönelik olacak"

Alanında uzman kişilerle çalıştıklarını anlatan Kartal, eğitimlerin ardından işe yerleşleştirilen gençlere rehberlik ve danışmanlık yaptıklarına değindi.

Kartal, iş adamlarından, ilgili kurumlardan destek beklediklerine işaret ederek, "Bu çocuklar riskli bir kesimi oluşturuyorlar ama kazanmak zorundayız. Onların da sağlıklı birey gibi yaşama hakları var." dedi.

Bu alana yönelik yaptıkları çalışmaların boyutunu daha da genişletmek amacıyla Avrupa Birliği projesine başvurduklarını ifade eden Kartal, projelerinin ön elemeyi geçtiğini ve martta sonuçlanacağını söyledi.

Projenin 13-18 yaş arasındaki gençlere yönelik olacağını bildiren Kartal, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği projesine başvuru amacımız, yabancı bir ortakla, çalışmalarımızı uluslararası alana taşımak. Devlet korumasındaki gençlerin topluma kazandırılması için İtalya ile iş birliği içinde proje yapacağız. Hedefimiz farklı ülkelerde bu tür çalışmaların nasıl yapıldığını öğrenip, devlet koruması altındaki çocukların topluma kazandırılması için Türkiye'de sürdürülebilir model oluşturmak. AB projemizde ortağımız, İtalya'da koruma altındaki çocuklara hizmet veren bir STK olacak. Avrupa'da devlet koruması altındaki çocuklarla nasıl çalışıldığı konusunda bilgi alışverişi ve problemlerin çözümüne yönelik projemizin topluma katkı sağlaması ve sürdürülebilir olmasını önemsiyoruz. Bu çocukları kendi ayakları üzerinde durabilecek şekilde yetiştirmek istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :