Kore Gazisi ebediyete uğurlandı

Kore Gazisi ebediyete uğurlandı

Konya'nın Hüyük'te 83 yaşında vefat eden Mehmet Küçüksayar'ın cenaze törenine aynı birlikte görev yaptığı arkadaşı Kore Gazisi Mustafa Usta da katıldı

Hüyük ilçesinde yaşayan Kore Gazisi Mehmet Küçüksayar, hayatını kaybetti. Alzheimer tedavisi gören 83 yaşındaki Küçüksayar’ın cenaze törenine, aynı birlikte görev yaptığı Kore Gazisi Mustafa Usta da katıldı. 

Küçüksayar için ilçe merkezinde askeri tören düzenlendi.  Törene Konya İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Ümit Fidan, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir​, Hüyük Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Sefa Kaya, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, jandarma teşkilatı mensupları, kurum amirleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Küçüksayar’ın Türk bayrağına sarılı tabutu evinin önünden askerler ve vatandaşların omuzlarında Hüyük Merkez Camisi önüne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından helallik alınmasını müteakip Küçüksayar’ın tabutu yine ilçe kabristanına kadar omuzlarda taşındı. 62 yıl sonra bir araya geldiği Kore’den asker arkadaşı Kore Gazisi Mustafa Usta, askerin elinden Küçüksayar’ın fotoğrafını alarak  kabristana kadar taşıdı.. Küçüksayar, burada dualar arasında  toprağa verilerek ebediyete uğurlandı.

Konya İl Jandarma Komutan Vekili Albay Fidan, Kore Gazisi Küçüksayar’ın tabutundaki Türk bayrağını oğlu İsmail Küçüksayar’a, fotoğrafını ise mezarına kadar elinde taşıyan arkadaşı Kore Gazisi Mustafa Usta’ya teslim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı