"Kordon" Çeşme'de su altı turizmine hizmet verecek

"Kordon" Çeşme'de su altı turizmine hizmet verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesince hurdaya ayrılan Kordon isimli vapur, su altı turizmine katkı sağlaması amacıyla Çeşme açıklarında batırılacak- Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç:- "Çeşme için kıyı ve deniz temizliği başta olmak üzere belediyemizin ciddi çalışma

İZMİR (AA) - Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçenin 2017 turizm sezonunu daha verimli geçirmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini, bu kapsamda çeşitlendirmeye önem verdiklerini belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hurdaya ayırdığı 'Kordon' isimli vapur, gelecek ay Eşek Adası bölgesinde batırılacak. Bu bölgedeki canlı türünün çoğalmasına ve dalış turizmine ciddi bir katkı sağlayacak" dedi.

Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege'nin önemli turizm merkezlerinden olan Çeşme'nin, ağırlıklı olarak yerli turiste hitap ettiğini, bu nedenle yüksek ziyaretçi sayısını yakaladığını söyledi.

Türkiye genelinde 2016 turizm sezonunun beklentilerin altında gerçekleştiğini, ilçelerinde de turist sayısında önceki yıllara oranla az da olsa düşüş yaşandığını ve sezonun "az bir zararla" atlatıldığını dile getiren Dalgıç, bu kaybın tekrar yaşanmaması için gelecek sezona yönelik çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Turizmde çeşitliliği arttırmak adına çalışmalar yürüttüklerini bildiren Muhittin Dalgıç, "Çeşme için kıyı ve deniz temizliği başta olmak üzere belediyemizin ciddi çalışmaları var. Bunun yanı sıra bölgemizde ciddi bir balık sirkülasyonu mevcut. Ayrıca, su altı turizmine yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesinin hurdaya ayırdığı 'Kordon' isimli vapur gelecek ay Eşek Adası bölgesinde batırılacak. Bu bölgedeki canlı türünün çoğalmasına ve dalış turizmine ciddi bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Dünyada ve ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle turizm fuarlarındaki tanıtımlara çok daha önem vermeye başladıklarına dikkati çeken Dalgıç, İzmir'deki "Travel Turkey 2017" fuarına nitelikli, geniş kapsamlı katılım gerçekleştireceklerini bildirdi. Dalgıç, şunları kaydetti:

"Turizmde bu yıl yaşadıklarımızı göz önüne aldığımızda, Kültür ve Turizm Bakanlığının acil önlemler paketi hazırlaması gerekiyor. Turizm, ülkemizin önde gelen sektörlerinden biri olduğu için aksaklıkların bir an önce toparlanması lazım. Kendi bölgemiz için konuşursak, sadece ecrimisil ödemelerinin 2 yıl ertelenmesi turizmciye nefes aldırır. Turizm, istihdam kapısı olarak da çok geniş kitlelere hitap eden bir sektör. Tedarikçileri ile birlikte halkası çok büyük bir yapı ve ülkenin ciddi gelir girdilerinden biri. Bu nedenle Bakanlığın tedbirlerini bir an önce sektör temsilcileri ile paylaşması gerekiyor."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :