KOP’tan Beyşehir’e yeni proje

KOP’tan Beyşehir’e yeni proje

Beyşehir'de hayata geçirilen "KOP sayesinde karavanımla daha mutluyum" projesi kapsamında 25 küçükbaş hayvan yetiştiricisine özel olarak tasarlanıp imal edilen karavan dağıtılacağı bildirildi.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, KOP Kırsal Kalkınma 2017 yılı mali destek programı kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle ilçe genelinde yaylaya çıkan küçükbaş hayvan üreticilerinin yaşam koşullarının daha da iyileştirilmesinin amaçladığını kaydetti.

kop’tan-beysehir’e-yeni--(2).jpg

Proje ile ilçede küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 25 kişiye dağıtılacak sürü yöneticisi karavanının Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildiğini belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Yüzde 70 devlet hibesi ile yapılan bir proje bu. En az 100 ve daha fazla küçükbaş hayvanı olan yetiştiricilerimize vereceğimiz bir karavan. Üreticilerimizin bir yıldan fazla bir süreyle bu işle iştigal etmesi gerekiyor bu projeye dahil olabilmesi için. Biz bunu puanlama yöntemiyle belirliyoruz. Yaklaşık 1 milyon liranın üzerinde bir maliyeti söz konusu projenin. Biz projeye inanıyoruz.

İnsanlarımızın gönlüne dokunan bir proje olarak düşünüyoruz. Çünkü, yaylaya çıkan, orada doğru dürüst yatacak yeri olmayan, yemek pişireceği, banyo yapacağı, insani ihtiyaçlarını görebileceği bir yeri olmadığı için yetiştiricilerimiz için bu projeyi oldukça önemsiyoruz. Çok da yararlı olacağını düşünüyoruz."

kop’tan-beysehir’e-yeni--(1).jpg

Etiketler :