Köprüden önce son çıkış!

Köprüden önce son çıkış!

Malatyaspor maçı sonrası beklenildiği gibi başarısızlıktaki son faturayı son faturayı Mehmet Özdilek’e kesen Konyaspor yönetimi ligin bitimine 10 hafta kala son hamlesini yaptı. Kalan 10 haftada yeşil-beyazlıların başında Sergen Yalçın olacak

Ligin başında başlayan olağanüstü kongre ve istifa çağrılarına kulak tıkayarak yeşil-beyazlı takımı göz göre göre uçurumun eşiğine getiren Konyaspor yönetimi başarısızlıkta son faturayı, beklenildiği gibi Mehmet Özdilek’e kesti ve yolları ayırdı.

YENİ HOCA SERGEN YALÇIN

Daha önce Saffet Susic isminin gündeme geldiği Atiker Konyaspor’da yönetim sürpriz bir isim 45 yaşındaki Ali Rıza Sergen Yalçın’la anlaştı. Sergen Yalçın’ın bugün Konya’ya gelerek yeşil-beyazlı takımla ilk antrenmanına çıkması bekleniyor. Yalçın’ın yardımcılıklarını bir dönem Konyaspor forması da giyen Murat Şahin ve Çağdaş Atan’ın yapacağı, teknik ekipte; Murat Kaytaz, Gürsoy Yalçın ve Levent Açıl’ın olacağı öğrenildi.

SERGEN’İN TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ

Sezon başında TFF Lig ekibi Eskişehirspor’un başına getiren ve 5. hafta sonunda istifa eden Sergen Yalçın, teknik direktör olarak lig maçlarında; Gaziantepspor’da (2013-2014) 15 maçta 1.80, Sivasspor’da 29 maçta 1.10, Gaziantepspor’da (2015-2016) 3 maçta 1.33, Kayserispor’da 12 maçta 1.25 ve son olarak Eskişehirspor’da 5 maçta 0.60’lık puan ortalaması tutturdu.

1 SEZONU TAMAMLAYAMADI

Teknik adamlık kariyerinde 1 sezonu tamamlayamayan Sergen Yalçın, gittiği takımlarda (Eskişehirspor hariç) özellikle ilk 7-8 haftalık performanslarıyla ses getirdi. Sergen Yalçın, bu sezon başında anlaştığı Eskişehirspor’da 5 haftada hiç galibiyet alamamış (3 beraberlik, 2 mağlubiyet) ve kırmızı-siyahlı takımdaki görevinden istifa etmişti.

O HAVAYI KONYA’DA DA YAKALAMASI EN BÜYÜK DİLEK

Şimdi Konyasporlu taraftarların en büyük dileği, daha önce ilk 8 maçta; Kayserispor’da 15, Sivasspor’da 14, Gaziantepspor’da 17 puan toplayan Sergen’in, yeşil-beyazlı takımla da benzer bir havayı yakalaması ve takımın ligde kalması.