Köpekler "sempatik" seçilmek için yarıştırıldı

Köpekler "sempatik" seçilmek için yarıştırıldı

Mersin'de düzenlenen yarışmaya getirilen çeşitli cinslerdeki 14 köpek, "en sempatik" seçilmek için hünerlerini sergiledi

MERSİN (AA) - Mersin'de düzenlenen "Köpek Sempati Yarışması"nda köpekler, hünerlerini sergiledi.

Mezitli Belediyesi tarafından Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Pompeipolis Antik Kent Meydanı'nda düzenlenen yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.

Profosyonel eğitimciler tarafından yetiştirilen köpeklerin şovuyla başlayan yarışmada daha sonra çeşitli cinslerdeki 14 köpek, sahipleri tarafından sahneye çıkartılarak yeteneklerini sergiledi.

Yarışmada bazı köpekler sergilediği hünerleriyle alkış alırken, bazıları ise sahiplerine zor anlar yaşattı.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu terrier cinsi "Karam" isimli köpek birinci seçildi. Yarışmada 3 aylık minyatür pinçır cinsi "Herkül" isimli köpek ikinci, sahibiyle uyumuyla dikkati çeken golden cinsi "Misa" isimli köpek de üçüncü oldu.

Yarışmada birinci seçilen köpek bir yıllık ücretsiz mama, ikinci bir yıllık ücretsiz aşı, üçüncü de bir yıllık ücretsiz tıraş kazandı. 

 Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hayvanların daha iyi bir yaşam sürmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

İlçedeki plastik atıkların geri dönüşümünden kazanılan para ile hayvanlar için su, mama kapları ve hayvan evleri aldıklarını anlatan Tarhan, "Belediyecilik vizyonunun içerisinde hayvan haklarının da olması gerektiğine inanıyorum. İlçemizde artık hayvan hakları konusunda sorun olmasın istiyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı