Kopan parmağı dikildi

Kopan parmağı dikildi

Niğde’de iş kazası geçiren ve parmağı kopan Marangoz Neşet Oran’ın kopan parmağı adeta zamanla yapılan yarışın ardından Konya Numune Hastanesi’nde gerçekleştirilen erken müdahale sayesinde yerine dikildi.

 

MARANGOZLUĞA DEVAM EDEBİLECEK….

Kazadan hemen sonra hastanın zaman kaybettirilmeden Konya’ya getirildiğini ve ameliyata alındığını belirten Numune Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr.Yunus Kıraç, “Kaza geçiren hastamıza en geç altı saat içinde tıbbi müdahalenin yapılması gerekmekteydi. Bunun için vakayı öğrendikten sonra ekip olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık ve hastanın hastanemize ulaştırılmasının ardından vakit geçirmeden ameliyata aldık. Yaklaşık beş saat süren ameliyatın ardından hastamızın sağ elinin tamamen kopan işaret parmağı yerine dikildi ve kırılan ve kısmen kesilen diğer iki parmağı da onarıldı ” dedi. Hastanın başarılı bir operasyon geçirdiğinin altını çizen Kıraç, “Hastamız 45 günlük istirahattan sonra rehabilitasyona başlayacak. Bu süreç sonrası hastamızın eski sağlığına kavuşacağını ümit ediyoruz” dedi.

Konya Numune Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kopan parmakları yerine dikilen Hasta Neşet Oran ise duygularını şu şekilde dile getirdi; “Kopan ve kesilen parmaklarımı gördüğümde meslek hayatımın sonuna geldiğimi hissettim ve ben artık nasıl para kazanırım diye düşünmeye başladım. Kazadan sonra parmaklarımın acısını bile hatırlamıyor sadece evimin rızkını nasıl sağlarım diye düşünüyordum. Allah’a şükür kopan ve kesilen parmaklarımın başarı ile yerine dikildiğini ve normal hayatıma devam edebileceğimi öğrendim” diyerek ameliyatı gerçekleştiren ekibe ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Numune Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Süleyman Dönmez’de Numune Hastanesi olarak sadece Konya’ya değil neredeyse Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinden gelen hastalara şifa dağıttıklarını söyledi. Konya dışından gelen ve Numune Hastanesi’nde özellikli ameliyata alınan hasta sayısının sadece nisan ayında iki yüz civarında olduğunu vurgulayan Dönmez, “Hastanemizde onkolojik cerrahi, kalp cerrahisi ile estetik ve rekonstrüktif her türlü cerrahi operasyon başarı ile yapılabilmektedir. Tıp alanında gelinen son noktayı yakından takip ederek medikal cihazları ve teknolojik yenilikleri hastanemize kazandırıyor ve hastalarımıza şifa dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz’da merkez ve ilçelerde yer alan hastanelere yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirterek Numune Hastanesi idareci ve çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti. Sağlıkta dönüşüm programı ile son on iki yılda büyük atılımlar gerçekleştirildiğini hatırlatan Darılmaz, “Yaşadığımız bu örnek bile sağlıkta hangi noktada olduğumuzu göstermesi açısından son derece önemlidir. Niğde’de kaza geçiren ve parmakları hasar gören vatandaşımıza devletimizin verdiği değer ortadadır. Eskiden televizyondan izleyerek hayalini kurduğumuz pek çok olay artık daha da ileri noktada ülkemize taşınmıştır. Özellikle son yıllarda neredeyse tüm hastanelerimiz yenilenmiş ve son model tıbbi cihazlarla donatılmıştır. Yapmış olduğumuz ev ziyaretleri sonucunda da hastaların yüzde doksanından fazlasının almış olduğu sağlık hizmetinden memnun kaldıklarını gözlemlemenin mutluluğunu yaşamaktayız” diyerek sözlerini tamamladı.