KOP TEYAP eğitimleri başladı

KOP TEYAP eğitimleri başladı

Aksaray’da başlayan ‘Tarımsal Yayım’ konulu eğitime, kamu ve özel sektörde tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti veren ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenler katıldı.

Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP)  Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın yaptırdığı “KOP Bölgesi Tarımsal Eğitim ve Yayım İhtiyaç Analizi” araştırması sonucunda ortaya konulan konular doğrultusunda, eğitim çalışmalarının ilki geniş katılımla Aksaray Merkez Öğretmenevinde düzenlendi.

Çiftçilere yönelik hizmet vermekte olan tarım yayımcılarının, ilk adım olarak ‘Tarımsal Yayım’ konulu eğitim programında bir araya getirildiğini belirten KOP İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı, özel sektör ile kamu arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin ve çiftçinin en güncel ve doğru bilgiye ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.

“Bölgesel etkileşim sağlanacak”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan KOP Eylem Planı ile bölgenin tarımsal değişimini tamamlaması, katma değeri yüksek üretime geçmesi ve modern tarım altyapısına sahip olması için önemli çalışmaların bulunduğunu kaydeden Bostancı, KOP TEYAP faaliyetlerinin 2015-2018 yıllarını kapsadığını hatırlatarak; “Tarımla ilgili kurumların ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi, özel kişi ve örgütler de dahil olmak üzere tüm kuruluşların kapasitesinin artırılması, tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerinin çeşitlendirilmesi, çiftçimizin kapasitesinin artırılması bizim öncelikli hassasiyetlerimizdir” dedi.

“Karma gruplara toplam 5 eğitim verilecek”

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesinde, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik, bölgenin ihtiyaç ve öncelikleri dikkate alınarak hazırlanan eğitimlerin 3’er gün süreceğini ifade eden Bostancı; “Eğitimlerimizin her biri üçer günden oluşan 5 kursla gerçekleştirilecek. Eğitimlere KOP Bölgesi illerindeki kamu ve özel sektörde çalışan ziraat mühendisleri, teknikerler ve teknisyenleri ile veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenlerinden oluşan tarım yayımcıları katılmaktadır. Eğitim faaliyetlerini her bir ilin kendi içerisindeki yayımcılarından oluşan gruplar yerine,  KOP Bölgesi illerinden karma gruplar oluşturarak hem bölge içi yayımcıların birbirlerini tanımalarını, bilim camiasından yeni çevreler edinmelerini hem de sonuç olarak bir fikir hareketliliğinin oluşmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, ‘Proje yönetimi, sunuş teknikleri, ajanda kullanımı ve zaman yönetimi’ konularında; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cennet Oğuz, ‘Tarımsal yayımda hedefe yönelik program hazırlama’ konusunda; Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Fidan ise ‘İletişim ’ konusunda katılımcılara bilgiler verdi.