KOP tarımı için istişare toplantısı yapıldı

KOP tarımı için istişare toplantısı yapıldı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen KOP Bölgesi Genelinde Kırsal Dezavantajlı Alanlarda...

 Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen KOP Bölgesi Genelinde Kırsal Dezavantajlı Alanlarda Yeni Tarımsal Kırsal Kalkınma Modellerinin Oluşturulması Projesi'nin istişare toplantısı gerçekleştirildi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresinden yapılan açıklamada, istişare toplantısında ilçelerin kendine özgü üretim modelleri ve ürün çeşitleri hakkında sorunlar ve çözüm önerilerinin belirlendiği belirtildi.

Elma, Kiraz, Üzüm ve Çilek Meyvelerinde Değer Zinciri Analizi Araştırma Etüt Projesi kapsamında ise sivil toplum kuruluşlarının, tarım alanında uzman teknik personel ve üreticilerle anket çalışmaları yapıldığı kaydedilen açıklamada, proje kapsamında istişare toplantılarından elde edilecek verilerle uydu görüntüleri kullanılarak bölge özelliklerine en uygun ürün deseninin belirlenerek, en doğru kalkınma modelinin belirleneceği ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :