KOP İdaresi’nden çok önemli bir proje daha

KOP İdaresi’nden çok önemli bir proje daha

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Bölgesi genelinde yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

 

KOP İdaresi Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan KOP illerinde şehir içi ana arter trafik yolları ile şehirlerarası özelliği bulunan çevreyollarında trafik akışı risk haritasını belirlemek ve alınması gereken tedbirleri saptamak için ‘KOP Bölgesi Trafik Güvenliği Araştırma Projesi’ni başlattı.

“Trafik Güvenliği İçin Önemli Bir Proje”

KOP İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, trafik kazalarında meydana gelen ölüm, yaralanma ve maddi kayıpların tüm Türkiye’de olduğu gibi KOP Bölgesi içinde büyük önem taşıyan bir halk sağlığı sorunu ve milli servet kaybı olduğuna dikkat çekti. Milli ve dini bayramlar gibi uzun süreli tatil dönemlerinde karayolu trafiğinin üst limitlere ulaştığını ve hiç kimsenin istemediği olumsuz sonuçlara neden olduğuna değinen Bostancı şunları söyledi:

 

“Karayolu üzerindeki yaya ve taşıt hareketliliğini disipline edecek bir dizi yeni tedbirlerin alınması için oldukça önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Güvenli ulaşım için sürücü eğitimi, karayollarının geometrik yapısı ve altyapı güvenlikleri ile denetim mekanizmalarının artırılmasının gerekliliğine inanıyoruz. Hedefimiz bölge genelinde hem daha güvenli bir ulaşım sisteminin alt yapısını elde etmek hem de ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını en aza indirmek. ‘KOP Bölgesi Trafik Güvenliği Araştırma Projesi’ sonucunda KOP illerinin her birinde trafiği tehlikeye sokan en sorunlu noktalar tespit edilerek bu noktalarda alınması gereken tedbirler önerilecek. Proje kapsamında ayrıca KOP illerinde mevcut trafik sirkülasyonunun daha sağlıklı işlemesi için öncelikli iyileştirme tavsiyelerinin yanı sıra alternatif ulaşım türlerinin tespiti ve geliştirilmesine yönelik inceleme çalışmaları da  gerçekleştirilecektir. Konuyla ilgili kamu kurumları, oda ve dernek gibi sivil toplum kuruluşlarıyla çeşitli çalıştaylar yapmayı da planlıyoruz.”