Konya'yı olimpiyatlarda beş sporcu temsil edecek

Konya'yı olimpiyatlarda beş sporcu temsil edecek

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, "Konya tarihinde ilk defa 4'ü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu ve 1'i de boksör olmak üzere toplam 5 sporcu ile olimpiyatlarda temsil edilecek." dedi.

Ersöz, Konya'da bu yıl farklı branşlarda derece alan sporcularla, Konya Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Canbolat, şampiyon sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Ersöz de son iki ayda Konya'nın yetiştirdiği, dünya, Avrupa ve Balkanlar seviyesinde derece alan sporcular ile Vali Canbolat'ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Ülke gündeminin yoğun olduğu bir dönemde kendilerini kabul ettiği için Canbolat'a teşekkür eden Ersöz, şunları kaydetti:

"Ocak ayından itibaren Konya'da 64 sporcumuz Avrupa, dünya ve Balkanlar'da 80 derece getirerek bize gurur yaşattı. Son iki ayda da 20 sporcumuz bu gururu bize yaşattı. 6 sporcumuz kampta olduğu için 14 sporcumuzla ziyaretimizi gerçekleştirdik. Önümüzde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları var. Konya tarihinde ilk defa 4'ü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu ve 1'i de boksör olmak üzere toplam 5 sporcu ile olimpiyatlarda temsil edilecek. Bu 5 sporcudan 3'ü tamamen Konya'nın yetiştirdiği sporculardır."

Canbolat, dereceye giren sporculara hediye takdim etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :