Konya'yı fırtına vuracak

Konya'yı fırtına vuracak

Konya'da Pazartesi günü sabah 10.00'dan akşam 23.00'e kadar şiddetli fırtına bekleniyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, rüzgarın 40-60 km/saat hıza ulaşacağı ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının düştüğü Konya'da yağış beklenmiyor. Salı günü ise yağmur ihtimalinin olduğu bildirildi. Yetkililer fırtına nedeniyle oluşabilecek çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Konya'ya Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Konya'da Pazartesi günü şiddetli fırtına beklendiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rüzgarın bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) 25.03.2024 Pazartesi günü kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor."

f1.jpg

Alınması Gereken Önlemler

Yetkililer, fırtına nedeniyle oluşabilecek çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. Vatandaşlara şu önerilerde bulunuldu:

- Mümkünse fırtına sırasında dışarı çıkmamaya dikkat edin.
- Çatıların, bacaların ve diğer açıklıkların fırtınaya karşı sağlam olduğundan emin olun.
- Uçabilecek cisimleri sabitleyin veya içeri alın.
- Araçlarınızı fırtınadan etkilenmeyecek şekilde park edin.
- Fırtına sırasında elektrikli aletlerden uzak durun.
- Dışarı çıkmak zorunda kalırsanız, sağlam bir şemsiye kullanın ve başınızı örtün.

f2.jpg

Yetkililerden Çağrı

Yetkililer, vatandaşların fırtına uyarılarını dikkate almalarını ve gerekli önlemleri almalarını istedi. Fırtına nedeniyle oluşabilecek herhangi bir olumsuzlukta 112 Acil Yardım Hattı'na ihbarda bulunulması da tavsiye edildi.

Meteoroloji'nin uyardığı Konya'nın ilçeleri şu şekilde:

Meram, Selçuklu, Taşkent, Ahırlı, Çeltik, Derbent, Güneysınır, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Yunak, Akören, Altınekin, Derebucak, Hüyük

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.