Konya’yı dünyaya tanıtıyorlar

Konya’yı dünyaya tanıtıyorlar

Sille Sanat Sarayı Topluluğu Memleket'e nezaket ziyaretinde bulundu. Topluluğun Kurucu Başkanı Reha Bilir, 2011 yılında kurdukları bu topluluk ile Konya’yı dünyaya tanıtma gayreti içerisinde birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Sille Sanat Sarayı Topluluğu Başkanı Reha Bilir, Üyeler Abdullah Apan, Gülay Erkan, Hakan Gümüş, Hadiye Ateş, Ömer Özdağ, Memleket Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sami Gediz ile görüştü. Sille Sanat Sarayı olarak Konya’da çok özel etkinliklere imza attıklarını dile getiren Başkan Reha Bilir, Konya’yı dünyaya tanıtmak için çeşitli etkinliklere imza attıklarını ifade etti. Reha Bilir, “25 ülkeden 60’a yakın yabancı fotoğrafçı üyemiz var. Üye sayımız 250 civarında. Topluma sanatsal fotoğrafçılar kazandırma noktasında mücadele ediyoruz. Karşılık beklemeden şehrimizin kültürünü yansıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle çocuklarımıza fotoğrafı sevdirme noktasında çalışmalar yapıyoruz. İnanç, kültür gibi turizm dallarının yanı sıra fotoğraf turizmi diye bir bölüm var. Biz şehrimizde fotoğraf turizmini canlandırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Dünyaca ünlü fotoğrafçıları şehrimize getiriyoruz” dedi.

İslam Dünyası fotoğrafçılarını Konya’da buluşturduklarını dile getiren Bilir, “İslam ülkelerinden gelen fotoğrafçılar Konyamızı fotoğrafladılar. Çok özel bir etkinlik oldu. Bu noktada bizlere destek veren kurumlara teşekkür ediyoruz. Konya’nın tanıtımına oldukça faydası olacağına eminim” dedi. Bilir, gazetemize de özel bir hediye takdiminde bulundu. Ziyaretten memnun kaldığını dile getiren Sami Gediz, heyete çalışmalarında başarılar diledi. Servet R. Çolak-Memleket