Konya'ya otel konforunda hastaneler geliyor

Konya'ya otel konforunda hastaneler geliyor

Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, inşaat süreci devam eden Şehir Hastanesi’nin 2019 yılında, Numune Hastanesi’nin de sonbahar aylarında biteceğini söyledi.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arazisinde yapılan 960 üst kullanım hakkıyla toplamda 600 bin metrekarelik alana inşa edilen Konya Şehir Hastanesinin tüm hızıyla devam ediyor. Konya Sağlık İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya’nın sağlık alanında en büyük projelerinden birisi olan Konya Şehir Hastanesi hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayalinin Türkiye’deki Büyükşehirlerde gerçekleştiğini söyleyen Küçükkendirci, Konya’nın da bu alana girdiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hastanenin temel atma töreninde 838 yatağın az bulunmasıyla yatak kapasitesinin bin 200’e çıkarıldığın aktaran Küçükkendirci, “Hastanemiz son revizyon planıyla hem yatak hem de kapalı alanıyla birlikte Konya’nın ihtiyaçlarını karşılayacaktır” dedi.

2019’DA BİTECEK

Hasan Küçükkendirci, Konya’ya yeni bir değer katacak olan Şehir Hastanesinin yapım aşamasının yüzde 30’a kadar gelinmesinin ardından buradaki inşaat çalışmalarını değerlendirdi. Şehir Hastanesinin 2019 yılı ilk yarısına kadar bitirilmesinin planlandığı müjdesini veren Küçükkendirci, “Hastanemiz Yap – İşlet – Devret mantığıyla Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından takip edilen bir projedir. Hastanemiz tamamlandıktan sonra temizlikten güvenliği kadar taşeron firma tarafından yapılacak. Hastanemiz otoparkı, nitelikle yataklarıyla ve adli mahkûm koğuş yataklarıyla birlikte tam kapasiteli olarak hizmet verecek. Hastanemizde neredeyse planlanmayan proje kalmadı. Konyalı vatandaşlarımız burada her türlü hizmeti alacak. Aynı zamanda burada bulamadıkları bir hizmeti başka yerde arama durumuna düşmeyecekler” şeklinde konuştu.

hasan-kucukkendirci--(20).jpg

ULAŞIMDA TÜM İMKANLAR SAĞLANDI

Hastanenin ulaşım olanaklarını anlatan Küçükkendirci, hava ambulansı ve buna ait alanlarla birlikte tüm imkanların var olduğu bilgisini verdi. Küçükkendirci konuşmasının devamında şunları söyledi; “Hastalarımız hızlı bir şekilde hava nakliyle hastanemize ulaşacaklar. Bunların yanında Büyükşehir Belediyemizin oraya tramvay projesi ve belediye otobüsleriyle ulaşılabilir duruma getirilecek. Şehrin çevresinde olmasının bir avantajı da yollardaki genişlik ve trafik sorununun olmaması da hastalarımızı ulaşımını daha kolaylaştıracak” dedi.

KONYA’YA BUTİK HASTANE GELİYOR

Konya Eğitim Araştırma Hastanesinin tamamen buraya taşınacağını söyleyen Küçükkendirci, “Eğitim Araştırma Hastanemiz buraya taşınmasıyla birlikte eski yerini de kapatmayacağız. Eğitim Araştırma Hastanesinin eski yerine de butik bir hastane yapmayı düşünüyoruz. Meram’da eski SSK hastanesinin bırakmış olduğu hatıranın devam etmiş olmasını istiyoruz” dedi.

hasan-kucukkendirci--(6).jpg

NUMUNE HASTANESİ OTEL KONFORUNDA OLACAK

Eski Numune Hastanesi’nin Konyalılar tarafından en çok kullanılan hastaneler arasında olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, yeni Numune Hastanesi’nin buraya yapılmasını uygun bulduklarını dile getirdi. İnşaatının bitişine yaklaşılan Yeni Numune Hastanesi’nin son durumunu değerlendiren Küçükkendirci, “Numune Hastanemiz yeni alanları, 600 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Her odası en az iki yataklı, refakatçi yeri ve tüm donanımlarıyla nitelikli bir hizmet verecek” dedi.

ARTIK MUTLU SONA GELDİK

Geçici kabul çalışmalarının geçtiğimiz günlerde başlandığını söyleyen Küçükkendirci, 1 ay süreyle geçici kabul çalışmalarının devam edeceği bilgisini verdi. Bu süre içinde diğer eksikliklerin de hızla tamamlandığını söyleyen Küçükkendirci, “Hastanemizin yapım aşaması TOKİ takibinde yapıldı. Hastanemiz sonbahar aylarında tamamen hizmet vermeye başlayacaktır” diye konuştu.

ESKİ NUMUNE HATIRALARDA YAŞAYACAK

Eski Numune Hastanesi ve yıkılan Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hakkında konuşan Küçükkendirci, önemli bilgiler verdi. Eski Numune Hastanesinin rölöve çalışması yapıldığını söyleye Hasan Küçükkendirci, buranın halen kullanılmasına devam edileceğini bildirdi. Anıtlar Genel Kurulu’nun Rölöve çalışmasıyla birlikte tarihi binanın korunacağını aktaran Küçükkendirci, “Eski Numune Hastanesi tarihi bir yapı olarak kullanılıyordu. Burayı da aynı hassasiyetle kullanmaya devam edeceğiz. Eski tarihi binasına ek olarak yapılan yerler var. Oralar tamamen yıkılacak ve bu hastanemiz de orijinal haline kavuşturulacak. Bu çalışmalar bittikten sonra yeni Numune Hastanesinin bazı birimleri ve idari yerinin burada olmasını planlıyoruz. Bunların yanında buranın Konya Sağlık Müzesi olması yönünde de düşüncelerimiz var.  Bu hastanemizin rölöve çalışmaları bittikten sonra tam kararı vereceğiz” şeklinde konuştu. Aynı arazi üzerinde bulunan ve yıkımı başlanan Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hakkında da bilgi veren Küçükkendirci, Faruk Sükan isminin gelecekte yapılacak bir hastaneye verilmesini planladıklarını söyledi. Faruk Sükan Hastanesi artık İstanbul Yolu üzerinde bulunan yeni Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne taşıdık” dedi.

GEÇİCİ KABULLE EKSİKSİZ HİZMET

Geçici Kabul anlatan Küçükkendirci, “Bir inşaatın, inşaat yapıcı firması tarafından kullanıma hazır hale geldi’ dilekçesini vermesiyle birlikte başlayan bir süreçtir. Bu süre içinde eksiklikler tespiti, mimarisi, ısıtma ve mevsimlendirmeye kadar her şeyin denetlendiği bir süreçtir. Tüm bu aşamalar 1 yıl içinde tamamlandıktan sonra kesin kabule geçiliyor” şeklinde konuştu. Yeni Numune Hastanesinin taşeron firmalar tarafından personel ihtiyacının giderileceğini söyleyen Küçükkendirci, yepyeni bir hizmet olacağını aktardı. Bu hastanenin tıbbi malzemeleri ve diğer cihazların tamamen yeni malzemelerden oluşacağını söyledi.  Servet R. Çolak – Memleket