Konya’ya modern engelsiz spor kompleksi geliyor

Konya’ya modern engelsiz spor kompleksi geliyor

2007 Yılında kurulan ve halen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Ampute Süper Liginde ilimizi temsil eden Konya Engelliler Gücü Ampute Futbol Takımı bünyesinde bulunan 20 tane engelli lisanslı sporcusu ile yoluna devam ediyor. Kulübün yaptığı çalışmalar Konya Valisi  Muammer Erol başta olmak üzere Büyükşehir, Selçuklu ve Karatay İlçe Belediyeleri tarafından destekleniyor ve  engelli spor ve sporcular için yeni fırsatlar oluşturuluyor. Kulüp şimdi modern bir tesis yapmak için ilk adımını attı. Selçuklu’da bir arsa kulübe kazandırıldı.

Konuyla ilgili olarak kulüpten yapılan açıklamada, “Tahsis edilen arsaya yapılacak spor kompleksi için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü nezdinde girişimler de bulunulmuş olup, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz ve aynı zamanda hemşehrimiz Sayın Mehmet Baykan Bey’ den konu ile ilgili destek için söz alınmıştır. Dünya standartlarında yapılacak engelsiz spor kompleksi aynı zamanda ilimizdeki engellilere yönelik ilk spor tesisi olma özelliğine sahip olacaktır.  Söz konusu spor kompleksi ile ilgili proje çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmekte olup, destekleri ile her zaman yanımızda olan Konya Valisi Sayın Muammer Erol Beye, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan Beye, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay Beye ve emeği geçen diğer görevlilere ve destekçilere teşekkür ederiz” denildi.

YENİ BRANŞLAR YOLDA

Öte yandan engelli gençlerden gelen yoğun istekler üzerine kulübümüzce sosyal sorumluluk farkındalığı ile önümüzdeki dönemde “Konya Genç Ampute Futbol” ve “Halter” adı altında 2 yeni takım daha kurulması için çalışmalar başlatıldı. Ampute Süper Lig’de mücadele eden takımın altyapısını oluşturacak ve daha genç engellilere öncelik verilecek “Konya Genç Ampute Futbol” takımı Ampute Futbol Şubesine bağlı olarak faaliyet gösterecek. “Halter” branşı için ise yeni bir şube kurulacak.

 ENGELLİ GENÇLERİ DAVET EDİYORUZ

Engelli gençleri spor yapmaya davet eden kulüp yetkilileri şunları söyledi: “Konya Genç Ampute Futbol” ve “Halter” branşlarının açılması engelli gençlerin sosyal hayata katılımları için büyük önem arz etmekte olup, söz konusu branşlarda spor yapmak isteyen Konya il merkezi, ilçeler ve yakın illerdeki engelli gençlerin kulübümüzle [email protected] mail adresinden veya 05368504223 nolu telefondan irtibata geçmeleri gerekmektedir” Spor Servisi