Konya'ya Kur'an Müzesi kuruluyor

Konya'ya Kur'an Müzesi kuruluyor

Konya tarihin olduğu kadar kültür ve medeniyetin de başkenti olma yolunda hızla ilerliyor.

Konya tarihin olduğu kadar kültür ve medeniyetin de başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. Memleket'e değerlendirmeler yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Konya Kültür ve ilmin merkezidir. Bu anlamda Konya'ya yapılacak çalışmalar konusunda görüşmelerimiz devam ediyor diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İlmi Etüdler Derneği (İLEM) tarafından hazırlanan "İslam Düşünce Atlası" (İDA) projesinin tanıtım toplantısı İstanbul Yenikapı Mevlevihanesi’nde yapılırken “İslam Düşünce Atlası” kitap ve proje tanıtım toplantısının ardından ilmin merkezi Konya'nın medeniyetler merkezi olma yolunda adımlar atılmaya da başlandı. Toplantı sonrasında M. Ali Elmacı'ya özel açıklamalar yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Konya Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ederek "Konya'yı tarihin olduğu kadar kültürün ve medeniyetin de başkenti yapmak adına çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CİDDİ ÇALIŞMA ORTAYA KOYDU

Yerli ve milli yazma düşüncesi budur ifadesini kullanan Yayman, 'İslam Düşünce Atlası' ışığın doğudan yükseldiğini gösteren çok önemli bir eserdir. Bu eser dünya bilim tarihini batı merkezli yazma arayışına karşı bu bizim yerli ve milli yazma düşüncesinin dünyaya katkılarını ortaya koyan büyük bir eserdir. Ayrıca bu eseri Konya'nın desteklemesi çok önemli ve aslında bu yeni modelde yerel yönetimlerle bilim dünyası arasındaki ilişkinin yeniden ortaya çıkması bakımından Konya Büyükşehir Belediyesi ciddi bir çalışma ortaya koydu. Bu anlamda Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

23632131_10209833691429405_3390676982408284175_o.jpg

KONYA'YA KÜLTÜR HAVZASI KURULUYOR

Konya medeniyetin de merkezi olacak diyen Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Konya, Türkiye'nin kültür ve bilim merkezidir. Bu anlamda biz de bakanlık olarak Konya'da bir Kur'an müzesi, büyük bir kütüphane ve genel anlamda bir kültür havzası yapılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarımız görüşmelerimiz devam ediyor. Konya'yı tarihin olduğu kadar kültürün ve medeniyetin de başkenti yapmak adına çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Başkanlığı'nın birlikte yapacağı Kur'an Müzesi projelendirme çalışması devam ediyor.

M Ali Elmacı-Memleket