Konya'ya Kar Yağışı Uyarısı

Konya'ya Kar Yağışı Uyarısı

Konya'da kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Konya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı bu akşam saatlerinde başlayacak. Yarın ve cumartesi günü de kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının eksi derecelere inmesi beklenen Konya'da, 22 Mart Cuma günü ve 23 Mart Cumartesi günü bazı bölgelerde kar yağışı görülecek.

12-00-22-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Kar yağışının en çok etkileneceği ilçeler: Beyşehir, Derbent, Derebucak, Hüyük, Doğanhisar, Bozkır, Akören, Hadim, Taşkent, Çumra ile Meram ilçesinin güney kesimlerinde ve Ereğli, Halkapınar, Karapınar ilçeleri.

15-00-22-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Alacabel'de kar yağışı ve yol durumu: Konya'yı Antalya'ya bağlayan 1825 rakımlı Alacabel bölgesi dün kar yağışını ilk alan bölge oldu. Bölgede kar yağışı önümüzdeki 2 gün boyunca devam edecek. Ulaşımda aksamalar yaşanmaması için sürücülerin dikkatli olması ve kış lastiği kullanması gerekiyor.

23-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Konya'da kar yağışı ile ilgili uyarılar:

  • Vatandaşların kar yağışına karşı dikkatli olması ve kışlık kıyafetler giymesi
  • Sürücülerin araçlarını kışa hazırlaması ve kış lastiği kullanması
  • Buzlanma ve donma riskine karşı dikkatli olunması

konya-kar-yagisi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.