Konya'ya değer katacak OSB'de teslimatlar başlıyor

Konya'ya değer katacak OSB'de teslimatlar başlıyor

ASKON Konya Şubesi’nin öncülüğü ile Konya ve İç Anadolu’nun kaderini değiştirecek Çumra OSB'den sona gelindi.

Bu yıl içinde teslimatların başlayacağını ifade eden Yakup Yıldırım, "Konya’nın en büyük organize sanayi bölgesini hayata geçirmek için proje geliştirdik. 4-5 şehirden farklı yatırımcılar da Konya'ya gelecek" diye konuştu.

askon-001.jpg

OSB projesi yürüttüklerini dile getiren Yıldırım, “ASKON Konya Şubesi öncülüğünde Çumra Belediyesi işbirliği ile Konya’nın en büyük organize sanayi bölgesini hayata geçirmek için proje geliştirdik ve hemen uygulamasını yaptık" dedi. Yıldırım, 19 Milyon metrekarenin üzerinde bir genişleme çalışması yapılan,  Çumra Organize Sanayi Bölgesi’nin geliştirilmesi için önemli mesafe kat edildi.  İlgili Bakanlıkların onayı sonrasında bu yıl içerisinde inşallah 7'inci ayda tahsis talebinde bulunan firmalara arsa tahsisleri başlayacak. Çumra OSB ile Konya sanayisi bugünden daha ileri seviyeye hızlı bir şekilde gelecek” dedi.

baskan-askon.jpg

TESLİMATLAR BU YIL BAŞLAYACAK

ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım, "Yaklaşık iki yıldan fazladır bu çalışmayı devam ettiriyoruz. Öncelikle Konya Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Çumra Belediye Başkanımız ile bu çalışmayı götürdük. En büyük katkı da Çumra Belediye Başkanı'ndan olduğunu hatırlatmam lazım. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl Tarım Bakanımız bizim yer isteme talebimizi onayladı. 2017 yılı 10.'uncu ayda da Başbakanımız onayladı. Şu anda çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz. Zemin etüdü çalışmalarını tamamladık. Önümüzdeki aylar içerisinde de bitirilen alanların ilgili bakanlıklar tarafından onaylandıktan sonra 7.'ci ay gibi çalışmaları bitirip bizden arazi talebinde bulunan yatırımcıların taleplerini karşılamaya da çalışacağız."ifadesini kullandı.

mziynju2nz-konya-cumra-osbde-sona-yaklasildi.jpg

FARKLI ŞEHİRLERDEN ARSA TALEBİ VAR

Türkiye'nin farklı illerinden de yatırım için arsa talebi olduğunu anlatan Yıldırım, Başvurular sadece Konya'dan değil. 1200 civarında firmanın başvurusu var. Ancak biz 350 yatırımcının talebini karşılayabileceğiz. Bütün sektörlerden başvurular var. 80 civarında da Konya dışından yatırımcı talebi var. Kocaeli, İzmir, Adana gibi illerden de talepler var ve yatırımcıları o bölgeye çekmek adına da görüştüğümüz büyük gruplar var. Çumra OSB'de hızlı tren hattı var. Çumra'da da istasyonu mevcut ve oradaki hemşerilerimiz de İstanbul'a kadar gidebilecek. Hem yolcu hem de yük treni hattı olarak kullanılacak. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu hat Mersin'e ulaşmış olacak. Bu da Çumra OSB'nin değerini bir kat daha artıracaktır" diye konuştu.

Öte yandan Yıldırım, Çumra OSB’nin yeni dönemde arsa tahsisinin tamamlanıp, fabrika inşaatlarının başlanmasının hedeflendiğini belirtti.