Konya'ya çözüm akademi lisesi açılıyor

Konya'ya çözüm akademi lisesi açılıyor

Beş yıldan beri eğitim-öğretim faaliyetlerini 3B Dershaneleri olarak sürdüren Karakter Eğitim ve Yayıncılık, yeni eğitim-öğretim yılında Çözüm Akademi Temel Lisesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürme kararı aldı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan 3B Dershaneleri yönetim kurulu üyesi Mustafa Yıldırım şunları söyledi:

13 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6528 sayılı kanun ve 7 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine uygun olarak ortaöğretim düzeyinde eğitim verecek liseler Temel Lise adıyla anılmaktadır. Özetle Temel Lise, üniversiteye hazırlık eğitimi veren özel dershanelerin, yıllardır edindikleri bilgi ve birikimlerini, yeni belirlenen yönetmeliklere göre kullanmalarını sağlayacak bir dönüşüm projesidir.

Kamu okullarındaki yoğunluk ve fiziki kapasite yetersizliklerinin, özel okulların yüksek maliyetlerinin yeni bir okul türü olan temel liseleri ön plana çıkaracağını düşünüyoruz. Çözüm Temel Lisesi; başarıya odaklı eğitim anlayışı, bire bir başarı takibi ve rehberlik ilgisi, zengin dokümanları ve deneyimli kadrosuyla öğrencilerin nitelikli bir eğitim almalarını sağlayacaktır. Tüm bunları yaparken sınıflarını tıka basa doldurmayacak, aynı zamanda erişilebilir ve katlanılabilir ücret politikası ile velilerin yükünü hafifletecektir. Ülkemizde özel okullaşma oranının %4’lerde kalmasının en önemli sebeplerinden biri, eğitimin nispeten pahalı bir hizmet oluşu ve bunu karşılayabilecek üst gelir grubuna sahip aile sayısının azlığıdır. Çözüm Akademi Temel Liseleri makul ücret politikasıyla velilerin bu sorunu yaşamayacakları bir sistem sunmaktadır. Bunu yaparken de asla kaliteden ödün vermeyecek; nitelikli, bilimsel ve insan odaklı bir eğitim anlayışıyla tüm öğrencilerine hizmet sunacaktır.

Çözüm Akademi Temel Lisesi olarak hedefimiz, bilimsel rehberlik anlayışı ile gençlerin yeteneklerini ve kendilerini keşfetmelerini sağlamak, yirmi yıllık deneyimimizi bu uğurda kullanmak ve geçmişte olduğu gibi bundan sonra da gençleri nitelikli üniversitelerle buluşturmak olacaktır.

Çözüm Akademi Temel Liselerinde dersler, etüt etkinlikleri ve sınav uygulamaları hafta içi mesai günlerinde yapılacaktır. Hafta sonu cumartesi günü ders dışı etkinlikler (Ek sınavlar, kulüp çalışmaları, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, kütüphane ve çalışma salonu kullanımları, eğitim ve kariyer seminerleri, gezi ve yarışmalar) yapılabilecektir.

Piyasa şartlarında özel okul ücretleri göz önüne alındığında, öğrencilerden talep edeceğimiz ücret bu okullara göre oldukça makul düzeyde olacaktır. Bunun yanında devletin vereceği eğitim teşviki ile birlikte öğrenci ve veliye temel lise maliyeti, dershane ücreti seviyesinde olacaktır. Temel lisemizde kontenjanların çok sınırlı olması da velilerimizin bu konuda çabuk karar vermelerini zorunlu kılmaktadır.

Ayrıca Konya’nın merkezinde bulunan okulumuz, ulaşım kolaylığıyla servis ihtiyacını da ortadan kaldırmaktadır.

Çözüm Akademi Temel Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtımı yapılan ders ve çalışma kitapları kullanılacaktır. Bunların dışında Çözüm Yayıncılık tarafından hazırlanan kitap ve soru bankaları da sınıf düzeyi ve eğitim alanına göre öğrencilere kullandırılacak yardımcı kitap ve dokümanlardır. Okul müfredatına ilişkin dersler MEB kitaplarına, sınav müfredatına ilişkin dersler ise Çözüm Yayıncılık kitaplarına göre yürütülecektir. Özel okullarda çok yüksek ücretlerle satılan ek yayınlar Çözüm Akademi Temel Liselerinde ücretsiz verilecektir.

Öğrencinin konuları pekiştirmesi için verilen ödevler okul saatleri içerisinde yapılacak, böylece öğrencinin dinlenme, entelektüel gelişimini sağlama, ailesi ile zaman geçirerek duygusal olarak beslenme ihtiyacı evde karşılanmış olacaktır. Okulda yapılan ödevler kararlılıkla takip edilerek geri bildirimleri sağlanacaktır.