KONYASTORE’DE SORU İŞARETLERİ

KONYASTORE’DE SORU İŞARETLERİ

Konya Şeker’in Galatasaray maçı öncesi dağıttığı 20 bin formayla ilgili tartışmalar sürüyor.

Torku’ya ihtarname gönderen Konyastore Mağazası ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarını açıklayan Konyaspor yönetimi, sözleşmedeki bazı önemli detayları ise kamuoyu ile paylaşmadı. İşte Memleket Gazetesi’nin ulaştığı sözleşmedeki ayrıntılar:

Konyaspor yönetiminin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada; diğer süper lig kulüpleriyle yapılan istişareler sonucu işletmenin kulüp dışındaki şahıslara verilmesi uygun görüldüğü belirtiliyor. Ancak Konyastore Şirketi’nin müdürü Konyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şanlı olarak görünüyor.

İkinci farklılık ise şirketin cirosuyla ilgili. Konyaspor yönetimi, şirketin “cirosu ne olursa olsun” pay alınacağını açıkladı fakat iki taraf arasında yapılan sözleşmede aylık 50 bin TL alt sınır olarak belirtiliyor. Bu rakamın üzerine çıkan satışlardan kademeli olarak Konyaspor’a yüzde 5’den yüzde 7’ye kadar kâr verileceği 3. maddede ifade ediliyor.

Yine açıklamada; “kulübe hiçbir mali yük getirilmemiştir” deniliyor ancak anlaşmanın 4. maddenin (K) bendinde ilk mağazanın dekorasyon harcamalarının kulüp tarafından yapılacağı, iç dekorasyonun ise şirket tarafından yapılıp Konyaspor’a ödenecek kârdan kesileceği belirtiliyor.

Konyaspor yönetimi şirketin tüm giderleri kendisinin karşılayacağını açıklarken, sözleşmede stadyum içinde verilen yer için kira bedeli alınmayacağı imza altına alınıyor.

Şirketin mağazanın kuruluşunda yaklaşık 250 bin TL harcama yaptığı bu nedenle sözleşmeye, şirketin bu giderleri karşılaması için maddeler konulduğu ve sözleşme bedelinin de 10 bin TL olarak belirlendiği gelen bilgiler arasında. 


resim-1-003.jpg

resim-3-003.jpg

resim-4-001.jpg

resim-2-004.jpg

memleket.com.tr