Konyaspor'un savunması sağlam

Konyaspor'un savunması sağlam

Konyaspor maç başına 0,85’lik gol ortalamasıyla en az gol yiyen takımlar arasında Süper Lig’de ikinci sırada yer aldı

İH Konyaspor Türkiye’nin en az gol yiyen takımları arasında yer aldı. Süper Lig'de Göztepe, kalesinde en az gol gören takım olarak ön plana çıktı. Konyaspor maç başına yediği 0,85’lik gol ortalamasıyla Göztepe’de sonra Galatasaray’la birlikte 2. sırada yer aldı.

2 MAÇTA KALEYİ GOLE KAPATTI

Konyaspor bu sezon oynadığı 7 maçın 2’sinde kalesini gole kapattı. Yeşil-beyazlılar; Ankragücü ve Denizlispor maçlarında gol yemedi.  Temsilcimizin en fazla gol yediği maç 2 golle Antalyaspor karşılaşması oldu.

ATILAN GOLDE 5. SIRADA

Konyaspor 7 haftada attığı 10 golle bu sıralamada 5. sırada yer aldı. Yeşil-beyazlıların maç başı gol ortalaması 1,4 oldu. Temsilcimizin gol atamadığı maçlar Ankaragücü ve Denizlispor maçları oldu.

EN AZ GOL YİYEN GÖZTEPE

Ligde oynadığı 7 maçta kalesinde 5 gol gören Göztepe, 0,71'lik ortalama yakaladı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 4 müsabakada kalesini gole kapattı.

AVRUPA’NIN 5 BÜYÜK LİGİ’NDE DURUM

Avrupa'nın 5 büyük futbol liginde şu ana kadar maç başına en az gol yiyen ilk 5 takımdan 3'ü Fransa ekipleri oldu. Milli maç arasına girerken Fransa liginde (Ligue 1) PSG ve Reims, 9 haftada kalelerinde 4'er gol gördü. Maç başına 0,44'lük oran yakalayan iki ekip, bu alanda Avrupa'nın diğer 4 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A), İngiltere (Premier Lig) ve İspanya'daki (La Liga) takımlarla kıyaslandığında zirveyi paylaştı. Lig lideri PSG, 9 maçın 7'sinde, Reims ise 6'sında kalesini gole kapattı. Nantes, bu alanda ilk 5'e giren diğer Fransa takımı olarak dikkati çekti.

Etiketler :