Konyaspor’un olduğu gruptan çıkan Marsilya ve Salzburg yarı finalde

Konyaspor’un olduğu gruptan çıkan Marsilya ve Salzburg yarı finalde

UEFA Avrupa Ligi’nde Konyaspor’un da yer aldığı I Grubu’nda ilk 2 sırayı yer alan Olympique Marsilya ve Salzburg yarı finale çıktı. Yarı finalde eşleşen iki takımdan birisi final oynayacak

UEFA Avrupa Ligi’nde Fransa'nın Olympique Marsilya, Avusturya'nın Salzburg, İngiltere'nin Arsenal ve İspanya'nın Atletico Madrid takımları yarı finale çıktı. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunda çeyrek final rövanş maçları tamamlandı. Fransız kulübü Olympique Marsilya, Almanya'da 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Leipzig'i ağırladı. Futbolseverler, Velodrome Stadı'ndaki mücadelenin ilk yarısında 4 gol izledi. Leipzig, bir dönem Galatasaray'da forma giyen Bruma'nın 2. dakikadaki golüyle öne geçti. Fakat Marsilya, Stefan Ilsanker'in (kendi kalesine) 6, Bouna Sarr'ın 9 ve Florian Thauvin'in 38. dakikada golleriyle soyunma odasına 3-1 üstün gitti. Gol düellosu ikinci yarıda da devam etti. Olympique Marsilya, Leipzigli Jean-Kevin Augustin'in 55. dakikadaki golüne, 5 dakika sonra Dimitri Payet ile cevap verdi. Olympique Marsilya, Hiroki Sakai'nin 90+4'üncü dakikadaki golüyle maçı 5-2 kazandı ve 2003-04 sezonundan beri ilk kez Avrupa Ligi'nde yarı finalist oldu.

SALZBURG, YARI FİNALE 4 DAKİKADA UZANDI

Avusturya'nın Salzburg takımı, deplasmanda 4-2 yenildiği İtalyan ekibi Lazio ile Salzburg Stadı'nda karşılaştı. Lazio, Ciro Immobile'nin 55. dakikada fileleri havalandırması sonrası tur için büyük avantaj yakaladı. Munas Dabbur'un bir dakika sonra attığı golle skoru dengeleyen Salzburg, 72'den 76'ncı dakikaya kadar 3 gol kaydetti. Amadou Haidara, Hwang Hee-Chan ve Stefan Lainer'in golleriyle sahadan 4-1 galip ayrılan Salzburg, 1993-94 sezonundan sonra 2. kez Avrupa Ligi'nde son 4 takım arasına girdi.

YARI FİNALDE EŞLEŞTİLER

Yarı final eşleşmeleriİ Olympique Marsilya- Salzburg ve Atletico Madrid-Arsenal şeklinde oldu. Yarı finalde eşleşen iki takımdan birisi final oynayacak. Olympique Marsilya ve Salzburg Atiker Konyaspor ve Vitoria Guimaraes’in yer aldığı I Gurubu’nda ilk 2 sırayı alarak çıkmıştı. Salzburg grubu 12 puanla namağlup olarak lider, Olympique Marsilya ise 8 puanla 2. sırada bitirerek üst tura çıkmışlardı. 

UEFA AVRUPA LİGİ I GURUBU

TAKIMLAR              O         G         B         M        A         Y         AV      P         

1.Salzburg                  6          3          3          0          7          1          +6        12       

2.O. Marsilya              6          2          2          2          4          4          0          8         

3.A. Konyaspor          6          1          3          2          4          6          -2         6         

4V. Guimaraes           6          1          2          3          5          9          -4         5