Konyasporlu Hadziahmetovic:Srebrenitsa unutulmamalı!

Konyasporlu Hadziahmetovic:Srebrenitsa unutulmamalı!

Atiker Konyaspor’un Boşnak futbolcusu Amir Hadziahmetovic, “Srebrenitsa Soykırımı’nda neler olduğunu bildiğini belirterek katliamın asla unutulmaması gerektiğini söyledi

Atiker Konyaspor’un Boşnak futbolcusu Amir Hadziahmetovic, “Srebrenitsa Soykırımı’ndaneler olduğunu bildiğini belirterek katliamın asla unutulmaması gerektiğini söyledi. Srebrenitsa Soykırımının 23. yılında düşüncelerini açıklayan yeşil-beyazlıların 1997 doğumlu Boşnak futbolcusu Amir Hadziahmetovic, şunları söyledi: 1995’te neler olduğunu hatırlıyorum ve hiç hoş olmayan anılar var aklımda. İnsanların bunu hiç unutmamasını diliyorum ve Srebrenitsa’da o günlerde kaç çocuğun kaç adamın öldüğünü hatırlamalarını istiyorum. Allah’a şükür orada benim akrabalarım yoktu ama akrabası olan kişileri biliyorum. Çok çok üzücü bir olay. Allah’a şükür akrabalarım yoktu! Önemli olan şudur; Onlar bizim ülkemiz için savaştılar ve başlarına gelen herkesin başına gelebilirdi. İstedikleri şehri seçebilirlerdi ve bu herhangi birinin başına gelebilirdi. Ne diyebilirim ki. Kayıplar için çok üzgünüm ve hiç kimsenin bunu yaşamasını istemezdim.”

 

 

srebrenitsa-soykiriminin-35-kurbani-daha-defnedilecek,hag_jiq3l0i7iuiquk6yvg.jpg

23 YILDIR ACISI TAZE

SREBRENİTSA SOYKIRIMI

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da, meydana gelen soykırımın acısı, aradan geçen 23 yıla rağmen hala taze…Srebrenitsa'nın, 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birlikleri tarafından işgal edilmesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar Sırplara teslim edildi. Kadın ve çocukların Boşnak askerlerin kontrolündeki bölgeye ulaşmasına izin veren Sırplar, en az 8 bin 372 Boşnak sivili ormanlık alanlarda, fabrikalarda ve depolarda katletti. Katledilen Boşnaklar, toplu mezarlara gömüldü. Savaşın ardından kayıpları bulmak için başlatılan çalışmalarda, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan kurbanlar, kimlik tespitinin ardından her yıl 11 Temmuz'da Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa veriliyor. Potoçari Anıt Mezarlığı'na yapılan törenlerde, bugüne kadar 6 bin 575 kurban defnedildi. Soykırımın üzerinden geçen 23 yıla rağmen, bazı kurban yakınları hala eşlerini, oğullarını, babalarını ve kardeşlerini toprağa vermek için beklemeye devam ederken, halen yaklaşık bin kurbanın bulunamaması yakınlarının umutlarını tüketiyor.