Konyaspor'dan hafta tekrarı

Konyaspor'dan hafta tekrarı

Süper Lig'de kalma mücadelesi veren iki ekibin mücadelesinde Konyaspor, Fatih Karagümrük'e konuk oldu. Sıkı mücadelenin yaşandığı maç 1-1 berabere tamamlandı.

Süper Lig'de kader maçlarına çıkan Konyaspor, 30. hafta mücadelesinde Karagümrük'e konuk oldu. Kıran kırana oynanan mücadelede kazanan çıkmadı.

k1.jpg

Konyaspor, mücadeleye Slowik, Ahmet, Uğurcan, Hadebe, Guilherme, Soner, Nzonzi, Ndao, Cicaldau, Moreno, Cikalleshi onbiriyle başladı.

DAMJANOVIC SAKAT

Konyaspor'da maç öncesi Sırp stoper Filip Damjanojic, sağ dizindeki ağrı ve hareket kısıtlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

damjanovic.jpg

İLK YARI MUHTEŞEM MÜCADELE

Maça Konyaspor'un üstün oyunuyla başlandı. Topa sahip olma oranında sınırları zorlayan Konyaspor'un bu üstünlüğü Karagümrük'ün de oyun isteğiyle dengelendi.

Konyaspor'dan hafta tekrarı

İki takımın da seyir zevki yüksek bir futbol oynadığı ilk yarı mücadelesinde katı defans anlayışı hakimdi. Bu bakımdan iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı.

PENALTI MIYDI?

17. dakikada Ndao'nun güzel pasına hareketlenen Moreno, sağ çaprazdan kaleye şutunu göndermek istedi. Karagümrüklü oyuncunun sert müdahalesine maruz kalan Moreno, topu farklı şekilde dışarı attı. Hakem oyunun aut atışıyla başlaması işareti verdi.

moreno-dusuruldu.jpg

SONER DAĞLARA TAŞLARA

28. dakikada Moreno muhteşem bir çalımla rakip ceza sahasına girdi. Moreno'nun ortası ceza sahası dışında Soner'in önünde kaldı. Soner topu farklı şekilde dışarı attı.

NDAO İLK GOLÜNE SEVİNMEDİ

Konyaspor formasıyla iyi bir performans ortaya koyan Karagümrük'te iki sezon oynayan Ndao, 43. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Tecrübeli oyuncu Konyaspor formasıyla attığı ilk gol sonrası sevinmedi.

ndao-sevinmedi.jpg

İZLEMEYE DOYAMADIK

İki takımın muhteşem bir futbol ortaya koyduğu mücadelenin ilk yarısı Konyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

KARAGÜMRÜK HAKİMİYETİ ELE GEÇİRDİ

Konyaspor'un daha çok topa sahip olduğu ilk yarının aksine Karagümrük ikinci yarıda oyunu rakip sahaya yıktı. Konyaspor defansı Karagümrük futbolcularına gol izni vermedi.

mac.jpg

Karagümrük'ün yaptığı oyuncu değişiklikleri Konyaspor'un zor anlar yaşamasına neden oldu. Ayağa isabetli paslar iki takımda da ikinci yarı boyunca sürdü.

OYUNU DEĞİŞİKLİKLERLE DENGELEDİ

Teknik Direktör Omerovic, Karagümrük'ün üstün oyununu Ethemi ve Oğulcan hamleleriyle kırdı. Bu andan sonra oyuna denge geldi. Konyaspor'un bir kaç gol girişimi sonuçsuz kaldı.

Konyaspor'dan hafta tekrarı

SLOWIK'TEN GEÇİT YOK

Karagümrük'ün iyi vuruşlar yapan oyuncularının şutları Konyaspor'un Polonyalı kalecisi Slowik'in ellerinde eridi.

OLACAĞI BELLİYDİ

Her yönden Konyaspor kalesine ortalar yapan Karagümrük, Konyaspor'un ilk hatasında 83'te Güven Yalçın'la golü buldu ve durumu 1-1'e getirdi.

HERKES GOL OLDU SANDI

87'de Oğulcan'ın vuruşu kaleci Sinigu'ndan dışarı çıktı. Çok sert vuruş sonrası herkes dışarı süzülen topun gol olmasını bekliyordu.

gol.jpg

HAKKI BU DEĞİLDİ

Konyaspor, ligde kalma adına çıktığı bu önemli mücadeleyi Adana Demirspor mücadelesinde olduğu gibi öne geçmesine rağmen berabere tamamladı. Yeşil beyazlılar bu beraberlikle puanını 33'e çıkardı.

puan.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.