Konyaspor'da umutlar Sergen Yalçın

Konyaspor'da umutlar Sergen Yalçın

Sergen Yalçın, Galatasaray’ı devirme başarısı gösterirse tarihi bir galibiyete imza atacak

Galatasaray karşısında en galibiyetini 3 Eylül 2003 tarihinde evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan ve deplasmanda hiç kazanamayan Konyaspor’da makus talihi değiştirmek için gözler Sergen Yalçın’a çevrildi. Sergen Yalçın, Galatasaray’ı devirme başarısı gösterirse tarihi bir galibiyete imza atacak

 

Atiker Konyaspor, Galatasaray ile Pazar günü yapacağı maçla Süper Lig tarihinde 34. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 33 lig maçından 26'sını Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 68 golüne, yeşil-beyazlılar 18 golle yanıt verebildi.

KONYASPOR 15 YILDIR GALİBİYETE HASRET

Atiker Konyaspor, Galatasaray'ı ligde 22 maçtır yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında,13 Eylül 2003 tarihinde evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 22 karşılaşmadan 18'ini yitirdi, 4'ünde berabere kaldı ve rakibi karşısında 15 yıldır 3 puana ulaşamadı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

2007-2008 sezonunda İstanbul'da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazanırken, bu sonuç, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma oldu. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki iki galibiyetini de 1-0'lık sonuçlarla aldı.

BU SEZON 4. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK

Atiker Konyaspor bu sezon Galatasaray’la 4. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig’in ilk yarısında Konya’da oynanan maçı sarı-kırmızılılar golcüsü Gomis’in 2. yarıda kaydettiği gollerle 2-0 kazanmıştı. Atiker Konyaspor daha sonra rakibiyle Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finalinde karşı karşıya geldi. Konya’daki ilk maç 2-2 sona erdi. Konyaspor’un golleri Adis Jahovic ve Martin Linnes’ten (kendi kalesine), Galatasaray’ın golleri Sinan Gümüş ve Serdar Aziz’den geldi. İstanbul’daki rövanş maçını ise Galatasaray 4-1 kazandı. Ev sahibi ekibin gollerini Gomis (2), Serdar Aziz ve Rodrigues kaydederken yeşil-beyazlıların tek golü Moryke Fofana’dan geldi.