Konyaspor'da Ahmet Şan sesleri

Konyaspor'da Ahmet Şan sesleri

Konyaspor yönetiminin olağanüstü genel kurul kararı sonrasında, gözler kulüpte üç farklı dönemde başkanlık yapmış olan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Şan'a çevrildi.

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasını 10 puanla kapatan Konyaspor'da Olağanüstü Genel Kurul kararı alındı. En son Karagümrük'le kendi evinde 1-1 berabere kalan takım ligin 15. sırasında yer alıyor.

Eski Başkan Ahmet Şan, yaşanan zorlu süreçte sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu ifade ederek, kulübün geleceği için elinden geleni yapmaya kararlı olduğunu dile getirdi.

Anadolu'da Bugün'den Fatih Şeker'in haberine göre; Ahmet Şan, ilk olarak henüz herhangi bir görüşme yapmadığını ve başkanlığa gelmesine kimsenin karşı olmadığının altını çizdi.

s1.jpg

Ahmet Şan: Konyaspor için koşturmaya hazırım

Daha önce de sıkıntılı süreçlerde görev yaptığını ve bu tür durumları yaşadığını kaydeden Şan, “Konya büyük bir şehir, Konyaspor büyük bir camia. Geçmişte de bu tür sıkıntıları el birliği ile aştık. Daha önce 3 farklı dönemde olduğu gibi yine seve seve Konyaspor için koştururuz ve görevimizi layıkıyla yapmaya çalışırız. Ancak şu an bir görüşme ve gelişme yok. Şehrin idarecilerinden bana gelen görüşme talebi de olmadı. Dolayısıyla karşı çıkan da yok. Gelişmeleri takip ediyoruz. Bu zamana kadar hiçbir zaman göreve talip olmadık ama verilen görevleri de layıkıyla yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Görev verildiği takdirde bütün toplumu kucaklayacak geniş yelpazede bir yönetim oluşturulur ve o yönetim de inşallah başarılı olur. Sıkıntıları biliyoruz ve bu duruma derhal el atılmalı” dedi.

Herkes taşın altına elini koyacak

Takımın toparlanması adına bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Şan, sözlerini söyle sürdü:

"Edindiğimiz bilgiler durumun vahametini ortaya koyuyor. Acil olarak öncelikle bir maddi destek sağlanması gerekiyor. Sonra da devre arasına iyi bir hazırlık süreci yapılması gerekiyor. Çok geçmeden samimi bir şekilde herkes taşın altına elini koyacak ve bu sıkıntılı ortamdan kurtulacağız. Bu da yapılır. Sakin kafayla paniklemeden adım adım gitmek lazım.

s2.jpg

Konyaspor'un devre arasına kadar 20 puanı yakalaması gerekiyor

Futbolcuların problemlerini gidermek lazım. Teknik heyet yeni geldi, takıma özgüven aşılamak lazım. Önümüzdeki iki hafta içerisinde bir araya gelerek bu duruma bir çözüm yolu bulmamız lazım. Devre arasına kadar da 20 puanı yakalamamız gerekiyor. Konyaspor camiası bu durumdan çıkacak büyüklüktedir. Geçmişte defalarca örnekleriyle yaşandı. Aynı birlikteliği sağlarsak Konyaspor iyi duruma gelecektir. Yeter ki samimiyetle bir birliktelik sağlayalım."

Konyaspor 10 yıldır Süper Lig'de

En son göreve geldiği 2011’de küme düşmüş yeşil-beyazlı ekibin kulübün 22 milyon Euro borcu, transfer yasağı ve çok büyük sıkıntılar olduğunu kaydeden Konyaspor’un Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Şan, “O durumdan da el birliği ile çıktık. 2013’te Süper Lig’e çıktığımızda şehrin bir ve beraber olduğunda neleri başarabildiğini gösterdik. Eskişehir’deki fotoğraf karesini her zaman hatırlatmışımdır. O karede şehrin bir ve beraberlik tablosu vardı. 10 yıldır Konyaspor Süper Lig’de ve mutlaka bu ligde mücadelesini sürdürmeli" diye konuştu.

Ahmet Şan: Destek alınmadan başarı gelmez

Şartların olgunlaşmasının gerektiğinin altını çizen Şan, son olarak “Belediyelerimizin, Milletvekillerimizin ve siyasilerimizin desteğini almadan kimse çıkarsa çıksın uzun süreli olmaz. Yönetim hem kendine hem de kulübe zarar verir. Kurtuluş reçetesi şu an, siyasilerimizin ve belediyelerimizin bir araya gelip bir ortam sağlaması gerekiyor. Bu ortam sağlanmadan başarı gelmez. Maddi ve manevi destek bu süreçte çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum