Konyaspor üst sıraları zorluyor

Konyaspor üst sıraları zorluyor

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Torku Konyaspor zorlu Galatasaray deplasmanından bir puan çıkarttı. Yeşil beyazlı takım aldığı puanla zirveye bir puan daha yaklaştı.

Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 20. haftasında Torku Konyaspor Galatasaray'a konuk oldu.. Karşılaşmada iki takımın çabası da gol getirmeyince mücadele başladığı gibi golsüz berabere tamamlandı.

Üst sıralar için mücadele eden konuk Torku Konyaspor ise zorlu Galatasaray deplasmanından bir puan çıkararak iddiasını sürdürdü.

 

Bu sonuçla Galatasaray, puanını 34 yaparak averajla 3. sıradaki yerini korudu. Torku Konyaspor ise 33 puan ve averajla 5. sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

52. dakikada Alban Meha'nın ceza sahası yayının hemen dışından çektiği şutta top kaleci Fernando Muslera'da kaldı.

63. dakikada Lukas Podolski'nin pası ile penaltı noktasının hafif sol çaprazında topla buluşan Selçuk İnan'ın çektiği şut kaleci Serkan Kırıntılı'yı geçti ancak çizgi üzerinde Jagos Vukovic bu şuta müdahale ederek topun ağlarla buluşmasını engelledi.

64. dakikada Ryan Donk'un pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder, topu sağına çektikten sonra şutunu çekti fakat top yan ağlarda kaldı.

79. dakikada Martin Linnes'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu'nun ortasında top altıpas çizgisine yakın bir noktada bulunan Olcan Adın'a geldi. Olcan Adın'ın kafa vuruşu üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

87. dakikada Olcan Adın'ın sol kanattan yaptığı orta ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Sabri Sarıoğlu'nun gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca maç 0-0 berabere tamamlandı.

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena

Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Galatasaray: Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Martin Linnes, Koray Günter, Olcan Adın, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Ryan Donk, Yasin Öztekin (Dk. 63 Sabri Sarıoğlu), Sinan Gümüş (Dk. 41 Lukas Podolski), Umut Bulut

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Nejc Skubic, Jukovic, Barry Douglas, Ömer Ali Şahiner, Alban Meha (Dk. 89 Mehmet Uslu), Ali Çamdalı, Samuel Holmen, Abdou Traore (Dk. 72 Bajic), Dimitar Rangelov (Dk. 82 Mbamba)

Sarı kartlar: Dk. 63 Dimitar Rangelov, Dk. 76 Ali Turan (Torku Konyaspor), Dk. 65 Lukas Podolski, 69 Aurelion Chedjou, Dk. 69 Wesley Sneijder (Galatasaray)